Nem tájékoztatott átfogóan és elfogulatlanul a Magyar Televízió Az Este című műsorában, ezért a Médiatanács mai ülésén figyelmeztetéssel hívta fel a közszolgálati televíziót a jogsértő magatartás megszüntetésére és a jövőbeni jogsértésektől való tartózkodásra.

A tanács két „talált” rádiós frekvencia kiosztásáról, két ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságról is döntött.

A Médiatanács a „figyelmeztetés” szankciót alkalmazta az MTV Az Este című műsorával szemben, mivel az nem teljesítette az átfogó és elfogulatlan tájékoztatás törvényi követelményét. Az Estében a vizsgált időszakban – 2010. június 14-20. között – a kormányzati véleményhez képest eltérő álláspontot képviselő szereplők nem jelentek meg, ezért nem volt lehetőség egy adott téma több oldalról való megvitatására, az eltérő vélemények bemutatására. Figyelembe véve azt, hogy a hatóság utoljára 2008-ban egy februári törvénysértés kapcsán szankcionálta a Magyar Televíziót a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése miatt, a Médiatanács elegendőnek ítélte felhívni a Médiaszolgáltatót a sérelmezett magatartás megszüntetésére.

A Médiatanács mai ülésén „talált” frekvenciákról is döntött. A Zalaegerszeg 95,1 MHz jogosultságra meghirdetett pályázat nyertese a Zenebolygó Rádiós és Szolgáltató Kft. lett, a Székesfehérvár 103,8 MHz médiaszolgáltatási jogosultság hasznosítására indított pályázaton a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Bt. pályázata volt eredményes. A Médiatanács döntött újabb két lejáró frekvencia esetében az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről is. A többször meghosszabbítható, egy alkalommal legfeljebb 60 napra szóló jogosultság iránt kérelmet adott be a Juventus Rádió 100,2 Kft. két jogosultságára (Szeged 100,2 MHz és Szentes 95,7 MHz) és a Telekom Rádió Kft. szegedi jogosultságára (Szeged 95,4 MHz). A Médiatanács mindhárom jogosultságra ideiglenes hatósági szerződést köt a kérelmezőkkel.