A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai a Kelet-Magyarország akciósorozat keretében ismét nagy mennyiségű adózatlan cigarettaszállítmányt foglaltak le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen.

A múlt pénteken a járőrök ellenőrzést tartottak egy tiszabecsi ingatlan területén. A házhoz tartozó garázsban 200 karton magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

Szombaton éjszaka Kölcse külterületén a pénzügyőrök közúti ellenőrzés során megállítottak egy magyar rendszámú autót, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A gépjármű átvizsgálása során a hátsó ülése mögött kialakított rejtekhelyről összesen 215 karton „Jin Ling” márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Másnap este a pénzügyőrök a rendőr járőrökkel közösen Uszka külterületén a kiserdőbe vezető földúton egy gyanúsan gyorsan haladó személygépjárművet állítottak meg. A feltartóztatott autó sofőrje és utasa menekülni kezdett. A pénzügyőrök és a rendőrök a két menekülő személyt utolérték és megállították, a gépjárművet pedig átvizsgálták. A csomagtartóból és a hátsó ülésről összesen 550 karton adózatlan cigaretta került elő.

A NAV Bevetési Főigazgatósága az összesen 965 karton, közel 10 millió Ft értékű cigarettát és a szállításhoz használt gépjárműveket lefoglalta, a magyar állampolgárok ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV Regionális Bűnügyi Igazgatóságánál.

A legutóbbi két hétvégi razzia során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 31.455 karton magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le több mint 40 millió forint értékben.