A szólásszabadság az összes többi kommunikációs eszközhöz hasonlóan az internetre is vonatkozik – állapították meg nemzetközi szervezetek véleményszabadsággal foglalkozó különmegbízottai.

A szólásszabadság az összes többi kommunikációs eszközhöz hasonlóan az internetre is vonatkozik – állapították meg nemzetközi szervezetek véleményszabadsággal foglalkozó különmegbízottai szerdán Budapesten ismertetett közös nyilatkozatukban.

Az internetes szólásszabadság korlátozása csak nemzetközileg elfogadott előírásoknak megfelelően, bizonyos érdekek védelmében lehetséges – foglalt állást az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ), valamint az Emberi Jogok Afrikai Bizottságának biztosa a Nyílt Társadalom Archívumban (OSA) tartott sajtótájékoztatón.

Frank La Rue, az ENSZ különmegbízottja megjegyezte: a szólásszabadság vonatkozásában visszalépésnek tartja az új magyar távközlési szabályozást, az értékelése szerint “valójában nem független médiahatóság” működését.