Egy borotvával próbálta meggyilkolni őt elhagyó korábbi élettársát egy orgoványi férfi, akit kedden jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A szakmunkás végzettségű, korábban többször büntetett Radics Arzén 1995-től 2009-ig élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértettel, négy közös gyermekük született. Kapcsolatuk azonban megromlott, többek között azért, mert a nő más férfiakkal is szoros ismeretséget kötött.

A rendszeressé váló veszekedések odavezettek, hogy a nő egy világhálós társkereső oldalon megismerkedett egy másik férfival, akihez gyermekeivel együtt 2009 júniusában oda is költözött Madarasra.

A vádlott nem tudott belenyugodni abba, hogy a sértett elhagyta, és magával vitte közös gyermekeiket, ezért elhatározta, megöli a nőt, és utána magával is végez. Július 30-án a férfi a madarasi polgármesteri hivatal előtti parkban találkozott korábbi élettársával és gyermekeivel. A férfi a láthatásra magával vitt egy rozsdás, de éles borotvakést, s egy mobiltelefonra búcsúüzenetet mondott föl.

Amikor a gyerekek elmentek játszani, és a vádlott kettesben maradt a nővel, a nő háta mögé lépett, majd a borotvával megvágta a nyakát. A sértett a földre rogyott, kapálózva védekezni próbált, de a vádlott folytatta a támadást. Ennek csak az vetett véget, hogy az egyik – a segélykiáltásokra felfigyelő – kislányuk odaszaladt, és megpróbálta ellökni apját. Ezt kihasználva a sértett föl tudott állni, és kezét vérző nyakára szorítva a községháza felé szaladt, a férfi azonban üldözőbe vette, s a borotvával csapkodva még több sebet ejtett rajta. Miután a nőnek sikerült bemenekülnie a polgármesteri hivatalba, a vádlott megpróbált öngyilkos lenni, a pengével nyaka mindkét oldalán metszett sebeket ejtett. A történteknek két kislányuk is szemtanúja volt.

A sértettet és a vádlottat a mentők bajai kórházba szállították, ahol a férfit meg kellett műteni, mert sérülése életveszélyes volt, a nő sebeiből két hét alatt gyógyult föl, de – a szakértői vélemény szerint – a súlyosabb, akár halált is okozó sérülés bekövetkezése nem a vádlotton múlott.

A táblabíróság előre kitervelt emberölés bűntettének kísérletében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek Radics Arzént, s ezért halmazati büntetésként jogerősen tíz év fegyházzal sújtotta.