Folytatódnak a tárgyalások a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint az érdekképviseletek között az elbocsátásban érintett szakszervezeti vezetők leépítéséről, valamint a 25 millió forintos segélyalap összegének felemeléséről.

Az intézmény mindezt azt követően közölte, hogy az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (PHDSZSZ) elnökével, Lázár Andrással tárgyalt.
Az MTVA közleménye szerint a találkozón a közmédiánál zajló csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban Lázár András a létszámleépítésben érintett dolgozók anyagi terheinek enyhítésére létrehozandó 25 millió forintos segélyezési alap összegének felemelését javasolta.
Az érdekképviseleti vezető emellett a vállalatvezetés figyelmébe ajánlotta a csoportos létszámcsökkentésben érintett szakszervezeti tisztségviselők leépítésének újragondolását.
A tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy a felmerült kérdésekről még e hét pénteken újabb egyeztető tárgyalást folytatnak, a PHDSZSZ által bevonva a közmédiában dolgozó szakszervezeteket is.
Az MTVA vezérigazgatója tájékoztatta a PHDSZSZ elnökét arról, hogy az MTVA még az idén szeretne megállapodni az érdekképviseleti szervekkel az egyesített közmédia kollektív szerződésének megalkotásáról.
A tanácskozást a PHDSZSZ kezdeményezte a közmédia átalakításával kapcsolatos kérdésekről.