Siker a fogyasztók érdekében, ugyanis már a behajtó cég is a fogyasztók oldalára állt, és nem bízik tovább az ingatlandepo.com és ingatlanbazar.com oldalakat üzemeltető vállalkozásban. Több behajtási követelés ettől a behajtó cégtől nem fog érkezni a pórul járt fogyasztókhoz, a korábbi felszólításokat pedig kérik tárgytalannak tekinteni.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége korábban bejelentéssel élt a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felé tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt, illetve több ízben a sajtó útján tájékoztatta a közvéleményt a fennálló veszélyekről, illetve igyekezett tanácsokkal ellátni a fogyasztókat. Jó hír, hogy küzdelmünk pozitív eredményt hozott, miután a behajtó cég, a Creditexpress Magyarország Kft. felmondta a szerződést a vállalkozással. 

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének munkatársai megkeresték a behajtó céget, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a fogyasztók a korábban elküldött fizetési felszólításokat, díjbekérőket is tekintsék tárgytalannak, az azokon szereplő összeget nem kell tehát befizetni. 

Mint ismeretes, több százezer forintos követeléseket, napi 1 %-os késedelmi kötbért, a követeléskezelő költségeinek fogyasztóra hárítását kívánta az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com weboldalakat üzemeltető vállalkozás adósságbehajtó cég által érvényesíteni a fogyasztókkal szemben.

A jelenleg hatályos szerződési feltételei szerint a vállalkozás egy ingatlanhirdetés extra szolgáltatások nélküli díjmentes elhelyezését biztosítja 30 napig, amelyet próbaidőszaknak hív. A szerződési feltételek továbbá azt is kimondják, hogy a szolgáltatást igénybe vevő fogyasztó feladata a hirdetését törölni, illetve a felmondási igényét hitelt érdemlően jelezni a szolgáltató felé, amennyiben a hirdetési szándéka megszűnt. Apróbetűs rész figyelmezet csupán arra, hogy amennyiben a fogyasztó nem törli az első, 30 napig ingyenesen biztosított hirdetését, úgy határozatlan idejű szerződés jön létre, amelyért már fizetni kell. Ezt követően rengeteg fogyasztó kapott több százezres tartozásról számlát.