A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette a Budapest Airport Zrt. útfelújítási tenderét lezáró döntést, de bírságot nem szabott ki, mivel hiánypótlás után újra értékelhető az eljárás – a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

A meghirdetett keretszerződés az első évben 40.750 (mínusz 50 százalék), a második évben pedig 15.000 négyzetméter (mínusz 20 százalék) útfelújításra szólt.
Az ajánlatkérő az ajánlattevők alkalmassági minimumkövetelményei között sorolta fel a szükséges gépeket, amelyek között szerepelt egy légkompresszor és egy kotrógép is. Ezeknek vagy saját tulajdonban kellett lennie, vagy bérleti szerződéssel kellett igazolni a meglétét.
A hat ajánlattevő között szerepelt a Magyar Aszfalt Kft. és a Teerag-Asdag Kft. is, a Budapest Airport ez utóbbit mondta ki nyertesnek. A Magyar Aszfalt azért kért jogorvoslatot a KDB-től, mivel a nyertes nem igazolta a légkompresszor és a kotrógép meglétét, illetve a mérnöki óradíjra nem a lehetséges maximum 35 eurót, hanem 49,6 eurót állított be.
Az óradíj ügyében a kifogás a határidőn túl érkezett a KDB-hez, ezért arról nem dönthetett a bizottság. A két gép ügyében viszont dönthetett a KDB, s miután azokra nem volt a nyertesnek szabályos bérleti szerződése a KDB megsemmisítette a tendert lezáró döntést. A szerződés pótolható, így újra lehet értékelni az ajánlatokat.