Az országos szakszervezeti konföderációk vezetőivel egyeztet csütörtökön délelőtt 9 órától az új Munka törvénykönyve tervezetéről a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az MTI információi szerint az egyeztetésen a minisztérium részéről többek között Kardkovács Kolos helyettes államtitkár vesz részt, a szakszervezetek oldaláról pedig a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, és az Értelmiségi Szakszervezetei Tömörülés tárgyal.

Az érdekképviseletek több ponton kifogásolták az új Munka törvénykönyvének július végén nyilvánosságra került minisztériumi tervezetét.

Az NGM korábban azt közölte: az augusztus 5-ig tartó első konzultációs szakaszban 150 érdemi észrevétel érkezett a tervezethez, ezeket feldolgozzák, de a szakszervezetekkel és a munkaadókkal külön is tárgyalnak a javaslatokról.

A munkaadói szervezetekkel pénteken egyeztet a tárca.

A kormány elé a közigazgatási egyeztetés, a javaslatok feldolgozása, és az egyeztetések után kerül a tervezet, várhatóan ősszel.