Nemzeti Gazdasági Kerekasztal létrehozását kezdeményezi a Szociális Unió a kormánynál – közölte Gráner Gyula, a szervezet elnökhelyettese csütörtökön az MTI-vel.

A Szili Katalin független országgyűlési képviselő által vezetett szervezet közleményében az áll: a világgazdaság folyamatai, valamint a hazai pénzügyi feszültségek magukban hordják egy teljes gazdasági összeomlás lehetőségét. Ezért a Szociális Unió kezdeményezi, hogy “a kormány haladéktalanul tájékoztassa a jelentősebb gazdasági és politikai tényezőket arról, hogy a Széll Kálmán Terven túlmenően milyen programja és elképzelése van egy ilyen helyzet elkerülésére“, valamint miben kéri a gazdasági és a társadalmi élet szereplőinek támogatását – olvasható a közleményben.

A szervezet fontosnak tartaná, ha “kiderülne, hogy a parlamentáris demokrácia nem csupán az elit különféle csoportjainak üzletviteli-érdekérvényesítő vetélkedéséről, és az egymás lejáratásában jeleskedő pártok PR-hadakozásáról szól, hanem arról is, hogy a közélet szereplői legalább vészhelyzetben képesek az összefogásra, a közösen kimunkált programok támogatására, áldozatvállalásra“.