A Budai Központi Kerületi Bíróság a 2012. augusztus 16-i végzésében meghosszabbította dr. Cs. László Lajos gyanúsított házi őrizetét abban a büntetőügyben, amelyben a Budapesti Nyomozó Főügyészség jár el háborús bűntett miatt.

A döntés szerint dr. Cs. László Lajos házi őrizete az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2012. november 18. napjáig tart. A végzés nem jogerős.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a szökés elrejtőzés veszélye miatt kérte, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg dr. Cs. László Lajos házi őrizetét. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta.

A bíróság végzése szerint a rendelkezésre álló adatok alapján továbbra is megalapozott a veszélye annak, hogy az idős, de mozgási és helyváltoztatási képességét tekintve még mindig jó egészségi állapotban lévő gyanúsított szabadlábra kerülése esetén külföldre távozna, illetve a hatóságok számára elérhetetlenné válna. A bíróság szerint ezért az eljárási cselekményeken való jelenléte csak a házi őrizet meghosszabbításával biztosítható.