Az ENSZ nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés minden formájának kiküszöbölésével foglalkozó bizottsága (CEDAW Bizottság) a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete árnyékjelentésének feldolgozása után elmarasztalta Magyarországot a szexmunkások biztonságos munkakörnyezetének hiánya miatt.

A Bizottság zárójelentésében fejezte ki aggodalmát a női szexmunkások elleni diszkrimináció és a szexmunkások biztonságos munkafeltételeinek hiánya, továbbá a szexmunkát abbahagyni kívánók számára hiányzó kilépési programok miatt.

A CEDAW Bizottság 2013 februárjában folytatott konzultációt a magyar állami és civil szervezeti képviselőkkel az Egyezmény végrehajtása érdekében. A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete egy árnyékjelentés eljuttatását követően vett részt a Bizottság és civilek közötti dialógusban.

A CEDAW jelentés kapcsán az Egyesület vitaindító rendezvényt tart, melynek során bemutatja a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének árnyékjelentését, a CEDAW jelentés legfontosabb megállapításait és teret biztosít a prostitúciós kérdés kapcsán eltérő nézeteket valló érintettek, civilek, szakemberek véleményének ütköztetésére.