Két kapcsolódó internetes bűnözés elleni akcióban összesen 328 domain nevet zároltak az amerikai és európai hatóságok. A zárolt weboldalakon hamisítványokat értékesítettek a kereskedők.

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatalának (ICE) közleménye szerint az Operation In Our Sites és a Project Transatlantic elnevezésű hatósági ellenőrzési akciókban került sor az illegális termékeket kínáló weboldalak domain nevének zárolására. Amerikai részről a hatóságok összesen 177 weboldalt tettek elérhetetlenné, amelyek amerikai gyártók védjegyeit sértő hamis termékeket kínáltak. A zároláshoz segítséget nyújtottak többek között a Rosetta Stone, az NFL, a BEATS by Dre, a Tiffany & Co, a Nike, az Ergo, az MLB, az NBA és az NHL cégek védjegyjogosultjai, akik próbavásárlások során gyűjtött bizonyítékokkal igazolták, hogy az érintett weboldalak hamis termékeket értékesítenek.

Európai részről az Europol koordinálta az együttműködést. Ennek során belga, francia, román és brit hatósági szervek összesen 151 internetes oldal zárolásáról gondoskodtak, amelyek a be, .eu, .fr, .ro és .uk domain név kiterjesztés alatt működtek, és így kínáltak hamis cikkeket megvásárlásra európai és amerikai vevőiknek.

A domain nevek zárolása mellett a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk több, a jogsértő weboldalak üzemeltetői által használt PayPal fiókot. A vonatkozó bankszámlákon összesen 150 ezer dollárt zároltak.

Az európai együttműködésű Project Transatlantic akció végrehajtására második alkalommal került sor. Az amerikai internetes oldalak megtisztítását célzó Operation In Our Sites projekt három éve indult. Az azóta végrehajtott akciókban több mint 2250 illegális internetes oldal domain nevét zároltak az akció keretében. A zárolt felületekre látogató internetezők az oldalakon egy hatósági értesítőt olvashatnak, amely a szellemitulajdon-jogi jogsértésekre figyelmeztet. A mostanáig zárolt oldalakra kihelyezett figyelmeztetést már több mint 117 millió internetező látta.