Az Olaszország harminc legveszélyesebb bűnözője között számon tartott és körözött Michele Di Nardót, a camorra nápolyi bűnszervezet egyik vezérét vasárnap a tengerparton töltött nyári “szabadsága” alatt sikerült elfognia az olasz rendőrségnek.

A 34 éves Di Nardót a campaniai Palinuro tengerpartján levő presszóban tartóztatták le. Nem tanúsított ellenállást. Hamis személyi iratok és kétezer euró készpénz volt nála – közölte az olasz rendőrség. A bűnöző barátnőjével nyaralt Palinuróban, ahol villát béreltek. A nő több hónapon át tartó követésével sikerült rátalálni Di Nardóra.

A hatóságok szerint Di Nardo a Nápolyt és környékét kézben tartó szervezett bűnözés egyik vezéralakjának számít, annál is inkább, mivel fiatal kora ellenére az uzsorát és a kábítószerpiacot irányító Mallardo-klán jelenlegi főnöke. Di Nardo ellen az olasz rendőrség 2012-ben európai elfogatóparancsot adott ki, de mint kiderült, nem hagyta el Nápoly környékét, és nyári pihenése időtartamára sem távolodott el a camorra “felségterületétől”.