Három személyt letartóztattak, kettőt még köröznek a velencei idegenrendészet hétfő éjszakai razziája után, melyben egy fiatal magyar nőket prostituáltató albán-magyar bűnszervezetet számoltak fel.

Hat személyt vettek őrizetbe, közülük hármat máris előzetes letartóztatásba helyeztek. Közöttük van a prostitúcióból élő banda vezére, egy 35 éves albán férfi. Két további, egy magyar és egy román állampolgárságú férfit nem sikerült elfognia a rendőröknek – közölte a velencei idegenrendészet.

Az olasz hatóságok január óta figyelték a Velence-Mestre térségében működő bűnszervezetet. Magyarországról toborozták az alig nagykorú lányokat, akiket Olaszországba szállítottak. A sűrű tranzitforgalom miatt a prostitúció fellegvárának számító északkelet-olaszországi városok utcáin és kereskedelmi központjai környékén kényszerítették testük áruba bocsátására a magyar nőket. Autóval szállították őket a nekik kijelölt helyre. Bevételeiket elszedték. Még azt is megszabták nekik, hogy egy-egy klienssel legfeljebb tíz percet foglalkozzanak.

A banda törvényt diktált Velence és Mestre egész területén: védelmi pénz fizetésére kötelezték az ott dolgozó többi prostitúciós szervezetet. Lányonként napi 50 eurót kellett fizetniük az albán-magyar csoportnak. Ha nem fizettek, a banda megverte a konkurensek által futtatott nőket. A bántalmazott prostituáltak jelentették fel az albán-magyar csoportot a rendőrségen. A hatóságok szerint a bűnszervezet több tízezer eurót utalt külföldre a Velencében és környékén működő nemzetközi pénzügyi szolgáltatások irodáin keresztül.

Az őrizetbe vett bandatagok között nők is vannak. Egyikük magyar, őt az olasz rendőrség letelepedési tilalom alá helyezte Velence és Treviso területén. A prostituáltakkal szemben nem indult hatósági vizsgálat. Ők az olasz törvények értelmében áldozatoknak számítanak.