Az elektromos cigaretta használatának korlátozásáról szóló javaslatot szavazott meg a héten a Los Angeles-i városi tanács, amely az éttermekből, bárokból, éjszakai klubokból és a közterületekről is száműzné a nikotinos folyadékkal töltött készülékeket.

Amennyiben a javaslatot a polgármester is aláírja, akkor New York és Chicago után Los Angeles is beáll az elektromos cigaretta használatát korlátozó amerikai nagyvárosok közé – adta hírül a BBC News.

New Yorkban 2013 végén szavaztak az elektromos cigaretták közterületekről való száműzéséről, míg Chicagóban minden olyan helyről kitiltották a készülékeket, ahol nem szabad dohányozni.

Az e-cigaretta ugyanazt az élményt nyújtja, mint a hagyományos, a nikotin azonban nem a dohánylevelek elégetéséből, hanem a készülékben lévő oldat párologtatásából származik. A JAMA Pediatrics című folyóiratban közölt új tanulmány szerint 2011 és 2012 között megduplázódott – 3,1 százalékról 6,5 százalékra növekedett – az elektromos cigarettát használók aránya az amerikai kamaszok körében.

Kapcsolódó cikk:

Gyógyszer vagy nem gyógyszer? – Az elektronikus cigaretta jogi megítélése