A Cégírnok új, ingyenes szolgáltatása a Cégírnok Online, amely a törvényességi felügyeleti eljárásban alkalmazandó beadványok elkészítését teszi lehetővé.

2014. július 1-től kötelezővé vált a törvényességi felügyeleti eljárás elektronikus úton történő kommunikálása abban az esetben, ha

  • a fél jogi képviselő útján nyújtja be a kérelmet
  • a kérelmező cég vagy a Ctv. 77. § (1) bekezdés a) és b) pontja szerinti kérelmező (ügyész, hatóság, kamara).

2015. január 1-től minden fél számára (kérelmező, és az eljárás alá vont cég is) kötelezővé válik az elektronikus eljárás.

Egyéb résztvevő számára választható az elektronikus úton való benyújtás.

Az eljárásban alkalmazandó űrlapmintát ingyenesen hozzáférhető a Cégírnok Online oldalán.

A weboldalra nem szükséges regisztrálni, bejelentkezni. A kezdőlapon a Törvényességi felügyeleti eljárás űrlapja feliratra kattintva betöltődik a szerkesztésre kész dokumentum.

A kitöltés alatt végig intelligens ellenőrző-funkció támogatja a felhasználó munkáját, megkönnyítve így a beadvány előkészítését, és a cégbírósághoz való benyújtását.

A dokumentumot hasonlóan a cég- és változásbejegyzési eljáráshoz, xml formátumban szükséges lementeni, majd a Magyar Államkincstár által a befizetésről küldött elektronikus igazolással együtt e-aktába csatolni, és az illetékes cégbíróság e-mail címére csatolt fájlként elküldeni.

A szolgáltatásról bővebben itt olvashatnak