A hagyományoknak megfelelően idén is várunk mindenkit a Sziget Fesztiválon, a Civil Szigeten felállított Sziget Bíróságon! A sátorban augusztus 13-17 között tesztekkel, kvízekkel, különböző játékokkal és nyereményekkel készülünk az igazságszolgáltatás iránt érdeklődő magyar és külföldi látogatókra!

Mit jelent a börtönszlengben a hippis kifejezés? A „dobedró” vajon egy III. kerületi utca, a felső ágy, esetleg zenei foglalkozás…? Milyen bűncselekményt követ el az, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van? Ki állapítja meg a kábítószeres befolyásoltság mértékét: a bíró, az orvos vagy a rendőr? Ki lehet jelen egy tárgyaláson: a szomszédok, a bíróság tagjai, esetleg bárki, akit érdekel? Felismernéd-e a történelem híres haramiáit a fotóik alapján?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, jogi activityvel, izgalmas feladványokkal, jogi segítségnyújtással, a magyar igazságszolgáltatás rendszerének bemutatásával – és természetesen a Sziget hangulatában készült nyereményekkel várunk minden érdeklődőt a Civil Szigeten felállított Sziget Bíróságon. A játékok és a programok két nyelven, magyarul és angolul is elérhetőek. A sátorban állandó jelleggel az Országos Bírósági Hivatal, a Fővárosi Törvényszék és a Budapest Környéki Törvényszék bírósági titkárai és fogalmazói, a különböző napokon pedig az ország bíróságainak dolgozói lesznek jelen.

A Sziget Bíróság mellett az OBH elindította a fesztivál ideje alatt elérhető Facebook oldalát, a facebook.com/szigetbirosag oldalt, további részletekkel, napi hírekkel, fotókkal és videókkal.