Több mint 4300 ember élt a lehetőséggel, hogy többek között munkajogi, cégjogi, családjogi és adójogi kérdésekben tájékozódjon a Közép-Magyarországi Jogpont+mini elnevezésű projekt révén – közölték a projekt szervezői.

A közlemény szerint a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (Liga Szakszervezetek) a Magyar Iparszövetséggel konzorciumban a régió 19 helyszínén nyújtott ingyenes jogi tanácsadást. A szolgáltatás kihasználtsága, az ügyfélforgalmi adatok egyértelműen mutatják, hogy a Jogpont+mini hiánypótló ingyenes jogi szolgáltatást biztosított a kisebb településeken is – olvasható a tájékoztatásban.

Az ügyfélmegkeresések döntően a munkajoghoz és a családjoghoz kapcsolódtak. A polgári jogi terület kívül esik a szolgáltatás körén, ennek ellenére számos, e területhez kapcsolódó megkeresés érkezett. A szolgáltatás ismertsége a másfél éves időszak alatt folyamatosan nőtt, de az ügyfélforgalom ugrásszerűen az első féléves működést követően emelkedett meg.

A közlemény szerint a projekt zárórendezvényén Gaskó István, a Liga Szakszervezete elnöke, és Vadász György a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke is kiemelte, hogy a projekt jelentősen túlteljesítette a várt részvételi adatokat, és egyértelművé vált, hogy szükség van egy ilyen jellegű állandó szolgáltatásra Magyarországon.

Ennek érdekében már most felkészülnek arra, hogy az idén induló új pályázati ciklusban is sikerrel tudjanak hasonló témával pályázni munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek közösen – olvasható a közleményben.