Bűnmegelőzési munkafüzetet és a fejlesztő-foglalkoztató csomagot készített általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a kiadványt a Szeged-Csanádi Egyházmegye köznevelési intézményeiben fogják tesztelni a következő hetekben – jelentette be M. Toronykőy Márta, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője Szegeden.

A megyei rendőr-főkapitányság 2009-ben indult, Lépésről lépésre a biztonságért elnevezésű programja keretében rendszeresen tartanak bűnmegelőzési foglalkozásokat iskolákban – mondta az alezredes a programról tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: felvetődött az igény egy olyan tananyag összeállítására, amelyet a pedagógusok önállóan dolgozhatnának föl a diákokkal az osztályfőnöki órákon vagy más foglalkozásokon.

Így készült el az országban elsőként a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán elnyert támogatásból egy munkafüzetet és fejlesztő-foglalkoztató csomag az általános iskolák 3-4. osztályába járó tanulók számára. A prevenciós ötlettár 11 témakörben veszi sorra a gyerekek mindennapi életében felmerülő problémákat, és mutatja be az azokra adott helyes válaszokat – közölte az osztályvezető.

A kiadványt a következő hetekben a katolikus egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének köznevelési intézményeiben fogják tesztelni. A visszajelzések alapján véglegesített tananyagcsomag a következő tanévtől teljes egészében hozzáférhető lesz a bűnmegelőzési osztály által gondozott www.bulisbiztonsag.hu honlapon – mondta M. Toronykőy Márta, hozzátette: a pedagógusok számára pedig felkészítő foglalkozásokat szerveznek.

Az alezredes közölte, a terveik szerint hasonló kiadványokat készítenek felső tagozatos és középiskolás diákoknak is.