Jogerősen megnyerte az OTP Bank Nyrt. azt a 80 millió eurós kártérítési pert, amelyet Montenegróban indított ellene egy cég – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég keresetét minden fórumon teljes mértékben elutasította a bíróság, és az OTP alperes javára döntöttek. Az ítélet jogerős, az OTP Bank Nyrt. a pert lezártnak tekinti – olvasható a közleményben.

A per 2013 szeptemberében indult a Bijelo Polje Kereskedelmi Bíróságán, Montenegróban.

Az OTP Bank 2013. szeptember 17-én a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy Montenegróban a fafeldolgozással foglalkozó DOO Vektra Jakic felszámolás alatt lévő cég 80 millió euró pertárgyértékű kártérítés iránti pert kezdeményezett ellene.

A pénzintézet még 2007-ben arról adott tájékoztatást, hogy az OTP Bank és a 100 százalékos tulajdonában lévő montenegrói Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) novemberben két, közel 90 millió euró összértékű projekthitel szerződést írt alá. A Vektra Montenegro az 53 millió eurós 10 éves futamidejű hitelt az érdekeltségi körébe tartozó pljevljai Vektra Jakic átalakítására és modernizálására kívánta fordítani az akkori közlés szerint.