2015. augusztus 28. és 30. között kerül tizedik alkalommal megrendezésre a JOGÁSZ OPEN társasági teniszbajnokság. Idén új elegáns környezetben a PASARÉT Tenisz Clubban (1026 Budapest, Pasaréti út 11-13., Vasas Pasarét Sportcentrum). A névadó szponzor idén is a hazai üzleti és jogi információs piac egyik meghatározó szereplője az OPTEN Informatikai Kft.

A tavalyi versenyen közel 100 jogász kolléga – elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.

A versenyszámok nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt és amatőr női egyéni, nyílt férfi 45+, nyílt és amatőr vegyes páros) körmérkőzéses rendszerben kerül lebonyolításra, így minden versenyző minimum három mérkőzést játszik. A nyílt férfi egyéni, nyílt férfi páros, amatőr férfi páros és az amatőr férfi páros 110+ versenyszámban kieséses rendszerben kerül lebonyolításra a verseny az indulók nagy számára is tekintettel.

A verseny helyszíne lehetőséget biztosít a versenyen indulóknak, és a versenyre csak kilátogató kollégáknak illetve családtagjaiknak a kötetlen beszélgetésre, egymás jobb megismerésére. A gyerekes családok számára játszótér, kosárpálya áll rendelkezésre a meccsek közötti idő eltöltésére.

A vegyes páros versenyszámban idén is lehetőség lesz „nem jogász” párral is elindulni, mely szabály a kollégák körében igen kedvelt és számosan „nem jogász”, de teniszezni szerető feleségükkel, férjükkel, gyermekükkel, ismerősükkel indultak tavaly is a versenyen. Az idei versenyen a tavalyi évek gyakorlatát fenntartva az amatőr vegyes páros szám külön is megrendezésre kerül.

A női versenyszámban is külön kerül megrendezésre az amatőr versenyszám, mely reméljük a tavalyi évhez hasonlóan sok jogász hölgy számára vonzó lesz.

A férfi páros versenyszámokban a tavalyi év reformjait követve idén is már három férfi páros kategóriában fog bonyolódni a verseny. A férfi páros versenyszámban is szétbontásra kerültek az indulók, nyílt férfi páros és amatőr férfi páros versenyszámra, míg az amatőr férfi páros 110+ versenyszámban azon párok indulhatnak, ahol a játékosok betöltött életkorának összege meghaladja a 110 évet és a versenykiírás szerint amatőrnek minősülnek.

Szombat este kerül sor a fogadásra, ahol a szervezők vendégül látják a résztvevőket a Pasarét Club étteremben egy vacsorára ahol közösen ünnepelhetik a résztvevők a 10. jubileumot. Majd sor kerül a tombolára, ahol a nevezéskor versenyszámonként kapott tombolák felhasználásával lehet a verseny szponzorai által felajánlott értékes nyereményekhez jutni. Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és döntők lebonyolítására kerül sor, de nagy szeretettel várjuk a versenyből esetleg már kiesett kollégákat is, a színvonalas meccseken való szurkolás és a kötetlen jó hangulatú beszélgetések miatt.

A versenyszámok befejeződése után kerül sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett díjazásban részesül.

Reméljük, hogy a X. OPTEN JOGÁSZ OPEN Teniszbajnokságon ismét köszönthetjük a korábbi évek versenyzőit, illetve szeretettel várjuk az újonnan csatlakozó teniszt kedvelő kollégákat is!

Dr. Sándor Rita versenyigazgató