A Sziget Fesztivál keretében megrendezett Civil Sziget idén sem múlhatott el Sziget Bíróság nélkül: a hagyományoknak megfelelően idén is részt vett az Országos Bírósági Hivatal a Fővárosi Törvényszékkel és a Budapest Környéki Törvényszékkel a Sziget Fesztiválon.

Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Nyitott Bíróság program sikerét talán a számok bizonyítják a leginkább: idén első félévben már 24 ezer résztvevő vett részt az országos programban, ami a Sziget Fesztiválon is folytatódott.
 
A Sziget Bíróság a Civil Sziget részeként nyitotta meg kapuit, hogy 7 napon keresztül – a tavalyihoz hasonlóan – magyar és külföldi látogatókat fogadjon, akik játékos formában, teszteken és kvízeken keresztül ismerkedhettek meg a magyar igazságszolgáltatással: a jogrendszerrel, a bűnökkel és az értük járó büntetésekkel, vagy a drogfogyasztás következményeivel.

A legtöbb látogató hétvégén érkezett, egy hét alatt közel 1000 feladatlapot töltöttek ki az érdeklődők. 
 
A hangulatról és a színes, magyar és angol nyelvű programokról az ország egész területéről érkező bírósági fogalmazók és titkárok gondoskodtak. 
 
A főbb hírekről, képekről és videókról ITT tájékozódhattak az érdeklődők.