Az Országos Bírósági Hivatal támogatásával kialakított modern irat –és bűnjeltároló helyiségét dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke adta át ünnepélyes keretek között. A rendezvényen jelen volt Klenovics Róbert az Országos Bírósági Hivatal Műszaki Főosztályvezető helyettes, és Rédei Attiláné létesítményi főmérnök.

A Törvényszék, Nyíregyháza, Toldi u. 1. szám alatti épületében kialakított helyiség bruttó 125.912.000.- forintból megvalósult beruházás keretében készült el, építtető az Országos Bírósági Hivatal volt. A korszerűsítést az indokolta, hogy az 1964-es építésű épület pinceszintjén elhelyezett irattár már nem felelt meg a modern kor követelményeinek.

A kivitelezés 2015. augusztus 5-én kezdődött, az épület műszaki átadása 2015. december 10-én történt. A Generálkivitelező a B. Ép. Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság volt.

Az Országos Bírósági Hivatal támogatásával megvalósult felújítás keretében a pincét teljes egészében leszigetelték, kialakították a fűtési rendszert és új nyílászárókat építettek be. A teljes épületgépészeti felújításon és páramentesítésen túl, az optimális helykihasználás érdekében a helyiségekben SALMOG típusú gördíthető állványrendszert helyeztek el.

A rendezvény alkalmából tartott sajtótájékoztatón a törvényszék elnöke a 2016. évi beruházásokról is beszélt, melyekre a törvényszék 240-260 millió forint közötti pályázati forrást nyert el az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kiírt pályázatokon. Az elnyert forrásból valósulhat meg a törvényszék Toldi utcai épületének további korszerűsítése, hőszigetelése és munkakörnyezet javítását szolgáló fejlesztések.

Várhatóan 2016. évben sor kerül a Kisvárdai Járásbíróság teljes körű felújításának előkészítésére is, míg a Vásárosnaményi Járásbíróságon tetőhéjazat csere valósulhat meg.

Klenovics Róbert főosztályvezető helyettes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bíróságok országos szinten 8-8,5 milliárd forintot fordíthatnak épület beruházásokra, melyből egy- egy bírósági épület teljes rekonstrukciójára, valamint épületrészek felújítására kerül sor.