A Gyulai Törvényszék elnöke a Gyulai Törvényszék illetékességi területén négy bírósági titkári álláshelyet hirdetett meg.

A bírósági titkár egyetemi állam- és jogtudományi diplomával, valamint jogi szakvizsgával rendelkező igazságügyi alkalmazott, akinek önálló hatáskörét törvény állapítja meg.

A bírósági titkárok elsődlegesen a végrehajtási és szabálysértési ügyeket, valamint a járásbírósági hatáskörbe tartozó peren kívüli ügyeket intézik, továbbá a jogszabályok által lehetővé tett körben – például végzések meghozatalával – segítik a bírák munkáját. A bíróság a bírói pályára való felkészülés biztosítása, illetve a magas szakmai színvonalú munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében rendszeresen helyi és központi képzéseket szervez számukra. Mindezeken túl a bírósági titkárok külföldi ösztöndíj programokon és tanulmányutakon is részt vehetnek.

Az álláshelyekre a pályázatot – a mellékletekkel együtt – a Gyulai Törvényszék Elnöki Irodájában (5700 Gyula, Béke sgt. 38. szám) kell benyújtani.

A beérkezés határideje 2016. május 10. napja.

A részletes feltételeket és az általános tudnivalókat a bíróságok központi honlapján (www.birosag.hu), a Pályázatok menüpont alatt találhatják meg az érdeklődők.