Az Országgyűlés ma tartja a nyári szünet előtti utolsó ülésnapját. A szavazások napirendjén szereplő huszonhat előterjesztés között szerepel a 2017-es költségvetés elfogadása is.

Az ülésnap délelőtt 10 órakor Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló felszólalásával kezdődik, aki a független Szlovén Köztársaság megalakulásának 25. évfordulójára emlékezik.
    

A határozathozatalokat közvetlenül a napirend előtti felszólalások után tartja a Ház.
    

Ekkor várható döntés az idei költségvetés módosításáról, továbbá a 2017-es büdzséről is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetési javaslat április végi benyújtásakor az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséjének nevezte javaslatát, amely 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol. 
    

Zárószavazást tartanak a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról is, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására, továbbá differenciált béremelést adna a pedagógusoknak.
    

Várhatóan jóváhagyják a közéletből távozó LMP-s Schiffer András azon határozati javaslatát, amely a magyar érdekek védelmét erősítené a tervezett euroatlanti szabadkereskedelmi megállapodással szemben.
    

Fideszes kezdeményezésre a képviselők elfogadhatnak a brókerbotrányok károsultjait segítő kárrendezési intézkedéseket, szavaznak a menekültügyi eljárások további gyorsításáról, jóváhagyhatják Montenegró csatlakozását a NATO-hoz, valamint több kulturális és energetikai módosítást is elfogadhatnak.
    

A szavazásokat követően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel, majd napirendi utáni felszólalásokkal ér véget a parlament tavaszi ülésszaka.