A Magyar Igazságügyi Akadémián és a Tatabányai Törvényszéken tartott első félévi prezentációk után 2016. június 13-án a Fővárosi Törvényszéken is bemutatta a Zalaegerszegi Törvényszék a Globalspeech beszédfelismerő rendszert, ismertetve használatának tapasztalatait.

A  Globalspeech beszédfelismerő a diktált szöveget – dokumentumkezelő programba integrálva – azonnal írott, szöveges formában jeleníti meg, megkönnyítve ezzel a dokumentumkészítést. A program bíróságokon történő alkalmazása gyorsíthatja a munkamenetet, növelheti az ügyintézési folyamatok hatékonyságát, s csökkentheti az adminisztratív terheket.

A szoftver  tesztüzeme 2014 óta zajlik a Zalaegerszegi Törvényszéken. A tapasztalótokról immár a harmadik helyszínen számolt be dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke és dr. Adorján Csaba törvényszéki bíró. Az elnök a szoftver bírósági gyakorlatban történő alkalmazásának lehetőségeire, valamint a bevezetésének előnyeire, s hátrányaira hívta fel a figyelmet, míg dr. Adorján Csaba a mindennapi, gyakorlati tapasztalatokról beszélt.

A Zalaegerszegi és a Fővárosi Törvényszéke elnöke megállapodott abban, hogy a hatékonyság érdekében közös fórum-felületet alakítanak ki, amely lehetővé teszi a tesztfelhasználók közötti folyamatos tapasztalatcserét és felmerülő kérdések megvitatását.