A Savaria Múzeum, a Szombathelyi Képtár, az Iseum Savariense, a Smidt Múzeum, a Vas Megyei Levéltár vezetőivel együtt tartott hagyományos sajtótájékoztatón dr. Andor Szabolcs törvényszéki elnök és Szabó Ákos könyvtáros is részt vett, ahol ismertettük a bíróság programját.

A Szent Márton Emlékév jegyében 17 órától dr. Stift Zoltán Angelico börtönlelkész Büntetés és irgalom címmel tart előadást. 

17.50-kor a Szombathelyi Országos Bv Intézet fogvatartottai által készített képeket ad át a gyermekmeghallgató szobában dr. Andor Szabolcs és az intézet parancsnoka dr. Tóth Tamás dandártábornok.

18 órától éjfélig Bűnvadászat-helyszíneléstől az ítéletig címmel különböző programokkal kívánjuk bemutatni a bíróság és a társszervek munkáját.

Az érdeklődők bírósági sétákon vehetnek részt, amelynek során megismerhetik a törvényszék történetét. Rió!Jövünk és döntünk! -avagy interaktív tárgyalások a riói nyári olimpia tiszteletére. A tavalyi nagy sikerű bemutató után a szombathelyi helyszínelők ismét a krimináltechnika rejtelmeibe vezetnek be minket, illetve a drogprevenció és bűnmegelőzés is középpontba kerül, továbbá nyomozni fognak a rendőrkutyák is. A Bv. intézet bevetési egysége tart bemutatót, az egyik tárgyalótermet pedig cellává alakítjuk át a börtönélet ábrázolása érdekében.

Idén először igazságügyi orvos és műszaki szakértőkkel beszélget egy bíránk, amelynek során a látogatók megismerhetik munkájukat és az igazságszolgáltatásban betöltött szerepüket.

Együttműködő partnereinek:

Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek Szombathelyi Intézete

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Vas Megyei Főügyészség

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas Megyei Ügyvédi Kamara

A Szombathelyi Törvényszék programja innen letölthető