2017 szeptemberétől két ügyvéddel bővül a hazai tulajdonú, de a European Law Firm tagjaként működő Kapolyi Ügyvédi Iroda. Habóczky Sándor és Gullai Péter ugyanattól a nemzetközi ügyvédi irodától érkeznek.

Dr. Habóczky Sándor a Schönherr budapesti irodájának partnereként tevékenykedett az utóbbi hét és fél évben, vezetése alá tartozott az ingatlanjogi, a szabályozott jogi/energiajogi és a peres szakmai csoport. Munkája során jelentős tapasztalatra tett szert komplex ingatlan tranzakciók, iroda-, kereskedelmi-, hotel- és logisztikai ingatlan-beruházások és fejlesztések, valamint egyes cégfelvásárlások ingatlanjogi aspektusai terén – szakértelmét a Legal500 és a Chambers & Partners kiadványok is elismerik és említik. Sándor korábban egy elsősorban hazai befektetőket támogató budapesti ügyvédi társulás egyik vezető tagja volt, illetve előzőleg több mint öt éven át a Baker & McKenzie magyarországi irodájában volt az M&A csoport ügyvédje.

 

Dr. Gullai Péter 2015 óta dolgozott a Schönherr budapesti irodájában, Sándor csapatában, ez idő alatt részt vállalt a szabályozott jogi (regulatory), energiajogi és ingatlan ügyletekben egyaránt. Korábban ügyvédként egy jelentős ingatlanfejlesztő csoportot, majd az ELMŰ-ÉMÁSZ és az MKB Bank jogi osztályát támogatta. Számos szakmai cikk és elemzés szerzője az ingatlanjog és az energiajog területén.

“Ezzel a két kinevezéssel tovább szeretnénk erősíteni az iroda eddig is jelentős ingatlanjogi praxisát. Sándor tapasztalt ügyvéd, aki Péterrel egy összeszokott, dinamikus párosként tudja vezetni az 5 fősre bővült ingatlanjogi csoportunkat, amely máris jelentős szaktudást képvisel hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. A 14 fősre bővült irodánk így nem csak a tőkepiaci és M&A szektorban lesz meghatározó tényező, de reagál a Magyarországot jellemző ingatlanpiaci fellendülésre is. Nem mellékesen, az új kollégák csatlakozásával további lendületet kívánunk adni az iroda fejlesztési és bővülési elképzeléseinek is.” – mondta el dr. Kapolyi József, az iroda alapító partnere.

A Kapolyi Ügyvédi Iroda 1998-ban alakult és a gazdasági élet csaknem valamennyi területére kiterjedő jogi szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára, tagja a European Law Firm-nek, amely 29 különböző európai országban működő ügyvédi irodákat tömörít egy szövetségbe. Elsődleges működési területe a pénz- és tőkepiac, de az ingatlanjogi és vállalatfelvásárlási praxisuk is a vezető irodák közé emeli őket. Ügyfeleik között számos, a pénz- és tőkepiacon tevékenykedő szervezet, így bank, befektetési vállalkozás, befektetési alap és alapkezelő, kockázati tőkealap-kezelő társaság található; számukra elsősorban tevékenységük engedélyezésével, belső szabályozásaik megalkotásával, valamint az általuk eszközölt befektetésekkel, akvizíciókkal, illetőleg egyéb értékpapír-tranzakciókkal kapcsolatos jogi tanácsadást nyújtanak.