utcajogász Egyesület önkéntesek jelentkezéség várja tagjai sorába. – Az Jogász vagy joghallgató vagy? Szeretnél jogi tudásodat használva tenni másokért? Szeretsz közösségben dolgozni? Jelentkezz!

Mi az Utcajogász célja?

Az utcajogászok egy olyan igazságos és befogadó társadalomért dolgoznak, ahol érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok, biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, és amelyben mindenkinek törvényileg és gyakorlatban hozzáférése van a méltó lakhatáshoz.

Kik az utcajogászok?

Az utcajogászok különböző helyeken, jogterületen dolgozó jogászok és legalább negyedéves joghallgatók, valamint szegénységben érintett aktivisták demokratikusan működő csoportja.

Mit csinálnak az utcajogászok?

A Blaha Lujza téri jogsegélyszolgálaton keresztül ingyenes jogi segítséget nyújtanak rászorulóknak, valamint A Város Mindenkié csoport jogi támogatását végzik. Az utcajogászok a munkájukat önkéntesként végzik.

Milyen feladatok várnak rád utcajogászként?

  • hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára jogi segítségnyújtás kb. hathetente egyszer, pénteken 15.00 és 17.00 óra között a Blaha Lujza téren, az itt beérkező egyéni ügyek vitele
  • személyes részvétel az Utcajogász program kéthetenkénti találkozóin (szerda esténként)

Miért jó utcajogásznak lenni?

Utcajogászok ITT elmondják.

Mik a jelentkezés feltételei?

Jogász végzettség – joghallgató esetén a következő tárgyak sikeres elvégzése:

  • Közigazgatási hatósági eljárás
  • Polgári perrendtartás 1-2.
  • Polgári jog – Kötelmi jog
  • Alkotmányjog 1-3.

Elkötelezettség az Utcajogász céljai mellett.

Hogyan jelentkezhetek?

1. Jelentkezni lehet önéletrajz és egy rövid motivációs levél megküldésével 2018. február 4-ig az utcajogasz@gmail.com címre
2. Minden jelentkezővel sor kerül egy személyes beszélgetésre 2018. február 23-ig.
3. A személyes beszélgetések alapján kiválasztott jelentkezők számára kétnapos képzés 2018. február 24-én és 25-én, amely során a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb jogi és szociális kérdéseket, problémákat mutatjuk be A Város Mindenkié hajléktalan aktivistái és szövetségeseik részvételével. A kétnapos képzésen történő részvétel elengedhetetlen az önkéntes munka megkezdéséhez.

A kétnapos képzés után pár napon belül mindenkinek értesítést küldünk a felvétel eredményéről.

A munkánkról bővebben:
utcajogasz.hu 
https://www.facebook.com/utcajogasz/