Frissültek a civil szervezetek beszámolói benyújtásához szükséges nyomtatványok! Az aktualizált verziók elérhetőek a birosag.hu honlapon. Január 1-jétől a beszámoló előterjeszthető a szervezet Cégkapuján keresztül is.

A civil szervezetek beszámolói benyújtásához szükséges korábbi évekre vonatkozó nyomtatványok frissített verziója, illetve a 2018. évi beszámoló elkészítéséhez szükséges nyomtatványok (PK-441, PK-442) 2018. február 1-jétől érhetők el a Civil eljárás során alkalmazandó nyomtatványok között, ITT.

Elektronikus megküldés esetén 2018. január 1-jétől a beszámoló előterjeszthető a szervezet Cégkapuján keresztül is. Meghatalmazott eljárása esetén fontos tudni, hogy a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 325.§ (1) bekezdésének b) pontja szerint a teljes bizonyító erejű magánokiraton a tanúk nevét és lakóhelyét olvashatóan kell feltüntetni, valamint mindkét tanú aláírásával el kell látni. A meghatalmazáshoz szükséges szerkeszthető okirat sablon ITT elérhető (V/a. pontban).

A bíróságok kérik a civil szervezetek, hogy a beszámolók feldolgozásának gyorsítása érdekében elsősorban a fenti meghatalmazás mintát használják.