Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is meghirdette tudományos pályázatát. A jelentkezők négy szekcióban, összesen 138 témában nyújthatják be dolgozatukat.

A megmérettetésen a bírósági szervezet minden, tudományos fokozattal nem rendelkező tagja, valamint a bírósági munka iránt érdeklődő, jogász osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgató vehet részt. A meghirdetett szekciókban olyan naprakész témák közül válogathatnak a pályázók, mint az új Polgári perrendtartás, a Büntetőeljárási törvény hatásai és változtatásai, vagy a GDPR. Az OBH a nyertes pályaműveket önálló kiadványban jelenteti meg E-book formájában.

Az idei pályázat mottója: Változás és állandóság a bíróságokon – a XXI. század kihívásai – „Tempora mutantur et nos mutamur in illis – Változnak az idők, és mi is változunk velük.”

A pályázat beérkezési határideje: 2018. szeptember 28.

A pályázati kiírás és a témajavaslatok ITT érhetők el.

A pályamunkákat kizárólag postai úton fogadja az Országos Bírósági Hivatal (1055 Budapest, Szalay u. 16.).

Leendő fogalmazók számára lényeges, hogy a fogalmazói felvételi szabályzat értelmében a tudományos pályázat résztvevői a fogalmazói felvételi során többletpontokat szerezhetnek a pályázaton elért helyezésük alapján. Az első helyezett 8, a második helyezett 6, a harmadik helyezett és a különdíjat szerző joghallgató, fogalmazó pedig 4 többletpontban részesül.

Sereg András Arcképe Mailáth Gyürgyről ITT olvasható.