Két partneri kinevezéssel alakult át a világszerte 32 irodával rendelkező Taylor Wessing budapesti irodájának szervezeti struktúrája. A meghatározó pozíciót kiérdemlő szakemberek, Ódor Dániel és Novák Zoltán az évtized eleje óta az ügyvédi iroda csapatát erősítik, a következő időszakban pedig mindketten fontos szerepet vállalnak a magyarországi iroda megújuló üzleti stratégiájának kialakításában.

Ódor Dániel 2008-ban szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Erasmus ösztöndíjas hallgatóként tanulmányokat folytatott a németországi Passau Egyetemen. 2012-ben csatlakozott a Taylor Wessinghez. Ügyvédi munkája során az iroda hazai és nemzetközi ügyfeleinek is teljeskörű jogi tanácsadást nyújtott az adatvédelem, az ingatlanjog és az e-kereskedelem különféle területein. Az iroda belső kiküldetési programjának keretében 2017 őszén a cég londoni központjában is dolgozott. Az ingatlanjog területén szerzett kiemelkedő szakmai eredményeinek és tapasztalatainak köszönhetően felvételt nyert a világ vezető ingatlanszakembereit tömörítő RICS magyarországi szervezetébe is. A budapesti irodában Dániel feladatköre a partneri kinevezés óta többek között az ingatlan és IT üzletág vezetésével bővült.

Novák Zoltán 2009-ben fejezte be jogi tanulmányait a Debreceni Egyetemen, később ugyanott PhD fokozatot is szerzett. Emellett tanult Tübingenben, Leuvenben és Amszterdamban, szakmai gyakorlatát pedig többek között a Német Szövetségi Parlamentben folytatta. A Taylor Wessing magyar irodájához 2010-ben csatlakozott. Szakterületei közé tartozik a szellemi tulajdon, a munkajog, a kereskedelmi jog és a vitarendezés. Rendszeresen képvisel nemzetközileg ismert nagyvállalatokat kereskedelmi tranzakciók, illetve jogviták során, és több jelentős pertárgyértékű ügyben jár el a Magyar Állam nevében amerikai bíróságok előtt. Amerikai tapasztalatai mellett Zoltán a Taylor Wessing hamburgi irodájának energiajogi csoportjában is dolgozott. Zoltán gyakran publikál különböző üzleti és tudományos kiadványokban, nemzetközi konferenciák és workshopok rendszeres részvevője és előadója. A Magyar Ügyvédi Kamara mellett tagja több nemzetközi választottbírósági szervezetnek, így a Young ICCA-nak, az ICC YAF-nak és a YIAG-nak is. Partneri kinevezése óta Zoltán felel a magyar iroda publikációs tevékenységéért is.

_________________________________________________________________________________

A Taylor Wessing a világ egyik vezető, teljes körű jogi szolgáltatásokat kínáló nemzetközi ügyvédi irodai hálózata, 1200 jogásszal. Ügyfelei a világ legdinamikusabb iparágaiban tevékenykednek. A Taylor Wessing problémaközpontúan közelíti meg a jogi tanácsadást, úgy segítve ügyfelei sikerét, hogy innovatívan gondolkodik üzleti tevékenységükkel kapcsolatban. A jövő iparágaira koncentrálva a cég piacvezető szakértelemre tett szert a technológia, a média és kommunikáció, az élettudományok, a vagyonkezelés és az energiaipar területein. A csoport 32* irodája révén valós jelenléttel rendelkezik Európa, Közel-Kelet és Ázsia országaiban: irodái a legjobb gazdasági és kulturális ismereteket ötvözik a nemzetközi tapasztalatokkal annak érdekében, hogy az ügyfelek számára proaktív és integrált megoldásokat kínálhassanak.

* Beleértve a Szaúd-Arábiában és Dél-Koreában működő társirodákat is.