A Közbeszerzési Hatóság naprakészen jelentet meg minden, közbeszerzési eljárásokhoz, illetve jogorvoslathoz kapcsolódó információt, döntést. A Hatóság biztosítja a közbeszerzési adatbázis átláthatóságát, az információk azonnali és könnyű elérhetőségét bárki számára. Emellett az utóbbi időben számos innovatív, köztük digitális eszközt vezetett be annak érdekében, hogy a transzparenciát, illetve a versenyt tovább erősítse a közbeszerzési piacon.

A Közbeszerzési Hatóság jelenleg két, szerződéseket tartalmazó rendszerrel rendelkezik, mindkettő a http://www.kozbeszerzes.hu oldalról érhető el, és mindkettőről le lehet tölteni a közbeszerzési szerződéseket.

A 2018. január 1-je előtti szerződések a régi rendszerben találhatóak meg, a Közbeszerzési Adatbázis publikus felületén: http://kba.kozbeszerzes.hu

2018. január 1-jét követően a jogszabályi változásoknak megfelelően a CoRe (Contract Register) rendszerben kell a közbeszerzési szerződéseket publikálni, ennek nyilvános keresőfelülete a http://kereso.core.kt.hu.

A CoRe jelenleg 13.267 szerződést tartalmaz. A CoRe rendszerhez tartozó kereső egyszerűsített formában mobiltelefonon is elérhető, így a 2018. január 1. óta született közbeszerzési szerződések a Napi Közbeszerzés applikációban is elérhetőek, amely a világon egyedülálló módon teszi lehetővé, hogy a szerződéseket mobiltelefonra is azonnal le lehessen tölteni.

„Az ingyenesen letölthető mobil alkalmazás új, Menedzser értesítő funkciója előre beállított kulcsszavak alapján figyelemfelkeltő üzeneteket küld a témában megjelent közbeszerzési pályázatokról, így az ajánlattevők azonnal, már a kiírás pillanatában értesülhetnek a számukra érdekes felhívásokról. Az ajánlatkérők értesítést kérhetnek a Közbeszerzési Döntőbizottságnál ellenük indított jogorvoslati kezdeményezésekről és a jogorvoslati eljárásokat lezáró közigazgatási határozatokról. – hangsúlyozta Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.