A Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda élettudományokkal foglalkozó csapatát új szakértő erősíti. A gyógyszeripar, valamint a szabályozási és versenyjog területén komoly tapasztalattal rendelkező Barbora Dubanská a továbbiakban a cég partnerével, Dieter Natlacennel közösen vezetik a kelet-közép-európai élettudományi csapatot. Mivel a gyógyszeripar számos fontos szereplőjének Bécsben található a központja, a Taylor Wessing új partnere megosztva fog dolgozni a bécsi és a prágai irodák között, miközben a helyi irodákkal együttműködve az egész régiót felügyeli.

A kelet-közép-európai élettudományi csapat jelentős bővítése ezáltal tovább folytatódik. „Alig néhány hónappal ezelőtt Agnieszka Sztoldman csatlakozott a varsói irodánkhoz, Barbora Dubanská pedig mostantól a prágai és bécsi irodáinkat erősíti” – mondta el Raimund Cancola, a Taylor Wessing régiós vezető partnere. „Az élettudományi csapat bővítése része a Taylor Wessing nemzetközi stratégiájának, melynek célja, hogy jelentősen bővítse az ebben a fontos iparágban nyújtott jogi szolgáltatásokat.”

Sok évnyi tapasztalat és biztos tudás

Barbora Dubanská sok éves tapasztalatát többek között az egyik legjobb hírű és legnagyobb nemzetközi gyógyszeripari cégnél alapozta meg. Korábban pedig főként a gyógyszeripari, fogyasztásicikk- és más kapcsolódó szektorokban, különösen német nyelvű ügyfeleknek nyújtott tanácsadást prágai, londoni és müncheni nemzetközi ügyvédi irodáknak dolgozva.

Több európai országban, valamint Ausztráliában is tanult jogot, doktori fokozatét pedig a Cambridge-i Egyetemen szerezte meg. Ezen felül a Cambridge-i Judge Business School hallgatója volt, valamint Prágában mesterdiplomát szerzett egészségügyi igazgatás területen. Folyékonyan beszél csehül, németül, angolul, franciául, spanyolul és portugálul.