Tapasztalt HR-esként kitörnél a megszokott mókuskerékből? Eleged van az alkalmazotti létből? Úgy érzed, hogy a multinál már nem tudsz előrébb lépni? Besokalltál a vezető pozícióktól, de a hosszú évek során megszerzett tapasztalatodat és kapcsolati hálódat nem akarod veszni hagyni? A saját kezedbe vennéd karriered alakulását? Ha valóban váltanál, megmutatjuk, mi a legjobb választás számodra! (X)

Vedd kezedbe az irányítást!

Ha a fenti kérdésekre a válaszod NEM, akkor érdemes lehet egyéni vállalkozóként folytatni fejvadász tevékenységed. Így viszonylag szabadon rendelkezhetsz az időddel, és eldöntheted, hogy milyen melókat vállalsz be, viszont saját magadnak kell megszerezned az egyes munkákat, így kiemelt figyelmet kell fordítanod a self-brandingre.

Az egyéni vállalkozói státusz jellemzően projekt jellegű vagy külső tanácsadói feladatok ellátására ideális. Ez lehetőséget ad arra, hogy anélkül keress akár komplex, akár kreatív szakmai kihívásokat, hogy igazán szorosan elköteleződnél egy-egy cég felé. Tevékenységedet ügyfeleiddel kötött megbízási szerződés alapján tudod majd ellátni, amely számos téren nagyfokú rugalmasságot biztosít.

Ne más rendelkezzen az időddel!

Az egyéni vállalkozói státusz legnagyobb előnye, de legnagyobb kihívása is egyben, hogy magadnak kell beosztanod az idődet. Ez hatékonyság szempontjából ideális, hiszen munkád során kiküszöbölheted az üresjáratokat, és amennyiben otthonról dolgozol, az utazás sem emészti fel a drága időd.

Azonban nem mindenkinek való a teljesen kötetlen munkavégzés. A home-office árnyoldalai közé tartozik az ingerszegény környezet, valamint a munka és magánélet szétválasztásának nehézsége. Ha szembesültél már ezekkel a problémákkal, akkor próbáld ki, milyen egy közösségi irodából dolgozni. Az otthoni munkavégzéshez képest a költségeidet ugyan kissé megnöveli, viszont cserébe 100%-os irodai infrastruktúra áll rendelkezésedre. Ha közösségi irodából dolgozol, azzal rendszert és némi állandóságot vihetsz az életedbe, a kötetlenség mégis megmarad, hiszen saját magadnak osztod be a munkát.

A legideálisabb együttműködési forma fejvadászoknak

Ha szereted a közösségi irodák biztosította kreatív környezetet és az inspiráló társaságot, akkor a HR szolgáltatók által kínált új együttműködési formát egyenesen imádni fogod! Ezek az eleve toborzással és kiválasztással foglalkozó cégek külön részleget alakítanak ki szabadúszó fejvadászok számára. Az együttműködés keretében használhatod a cég infrastruktúráját (adatbázisok, tárgyalók és irodák használata), cserébe az elszámolás jutalékos rendszerben történik.

Ha szeretnél többet megtudni erről az inspiráló szakmai együttműködési lehetőségről, akkor nézz körül a JOB.HU oldalán!