Aki nem szereti a kávét, nem érti, mire fel a nagy felhajtás egy egyszerű ital fogyasztása körül. Aki viszont rendszeresen kávézik, az nemcsak, hogy megérti, de ragaszkodik is a kávézást kísérő megszokott mozzanatokhoz, szertartásokhoz. Kezdődik mindez ott, hogy a koffeinrajongók általában ragaszkodnak a jól bevált rendszerhez: minden nap nagyjából ugyanakkor és ugyanannyiszor isznak kávét, szinte ez adja meg a napjuk ritmusát. (X)

Apró figyelmesség az irodában is

A legtöbb időt jellemzően a munkahelyünkön, valamint otthon alvással töltjük. Az utóbbinak a kávé az egyik ellensége, a munka során viszont számos kedvező hatással rendelkezik. Megadja a napi lendületünket, egy csésze kávéval elmerülhetünk egy nehéz ügy megoldásában, és jó alkalmat teremt lazítani egy kicsit a kollégákkal a munkaszünetekben.

Ma már nem csak irodai használatra tervezett kávégépeket vehetünk vagy bérelhetünk a munkahelyünkre, hanem a gépek karbantartásához, tisztán tartásához szükséges eszközöket, számtalan kávéfajtát és kényelmi kiegészítőt is rendelhetünk. A Koffein Service szolgáltatásai között megtalálunk mindent, ami az irodai kávézást is tökéletes élménnyé varázsolja.

Mind a munkatársak, mind a látogatóba, megbeszélésre érkezett vendégek nagyra értékelik, ha egy-egy apró figyelmességgel kedveskedünk nekik, a kávézás színesítése pedig erre nagyszerű lehetőséget nyújt. 

Kávés szokásaink

Az, hogy mikor milyen kávét fogyasztunk, egyrészt egyéni preferencia kérdése, másrészt a környezetünk kávézási kultúrája is befolyásoló erővel bír. Míg például a németek jellemzően hosszú kávét fogyasztanak, addig az olaszok és a magyarok is inkább az erősebb, sűrűbb eszpresszót helyezik előtérbe.

Mi sem támasztja ezt jobban alá, minthogy a magyar háztartásokban még mindig a hagyományos, kotyogós kávéfőző fordul elő leggyakrabban. Ugyanakkor egyre nagyobb teret hódítanak az igazán minőségi, darálós kávégépek is, amelyek a kávészemeket frissen őrlik meg. 

Tejjel, cukorral?

A kávé valódi szerelmesei a tiszta eszpresszóra esküsznek, mindenféle ízesítés nélkül. Egyre többen tartoznak ebbe a csoportba, hiszen a kávé fenséges aromája, a benne rejlő illóolajok így érződnek teljes valójukban.

Mindemellett a kávé nagyon népszerű tejjel és cukorral vagy édesítőszerrel fogyasztva, csakúgy, mint tejhabbal, tejszínnel ízesítve. Manapság elérhetőek a laktózmentes és a koffeinmentes változatok is. Fogyasztható hidegen és melegen, jéggel vagy egészen forrón. Különböző ízű szirupokat keverhetünk bele, így más-más hangulatú kávékölteményeket hozhatunk létre. Nyáron fagylalttal is fogyaszthatjuk, télen viszont akár alkohollal is megbolondíthatjuk.

Ha arra is szeretnénk odafigyelni – és miért ne tennénk -, hogy az általunk fogyasztott kávé fenntartható, emberséges gazdálkodásból származzon, válasszunk fair trade kávét!

A kávé mellé pedig isteni finom egy szem édes keksz vagy egy kocka minőségi csokoládé. Ezekkel együtt lesz a kávézás igazi élmény!