A JCB Hydraload felsővázas rakodó kapcsán a sokoldalúságot, a megbízható működést, valamint a viszonylag egyszerű használatot érdemes kiemelni. Többek között ezen tulajdonságok miatt számít kimondottan remek ár-érték aránnyal rendelkező munkaeszköznek, amely nagyszerű alternatívát kínál a kisebb autódarukkal szemben. (X)

Cikkünkben összegyűjtöttük a felsővázas rakodók egyik legújabb kiválóságának számító munkagép legfontosabb tulajdonságait és erényeit.

Milyen technikai paraméterekkel rendelkezik a JCB Hydraload felsővázas rakodó?

5,5 tonnás emelési kapacitás, valamint nem kevesebb, mint 20,5 méteres maximális emelési magasság. Ezekkel az igazán meggyőző értékekkel mutatkozott be a piacnak az 555-210R, a JCB Hydraload termékcsalád első kiválósága.

Ráadásul a gépet kezelő személy tetszés szerint tudja optimalizálni az emelési sebességet és az egyéb határértékeket annak függvényében, hogy éppenséggel milyen feladatot kell megoldani.

A rakodógép egyúttal képes megfelelően azonosítani a JCB RFID technológiát használó különleges szerelékeit, a kezelő dolgának további egyszerűsítése végett pedig terhelési táblázat is megjelenítésre kerül a fülkében.

A gépbérlettel és emelőgépek üzemeltetésével foglalkozó cégek számára nagyszerű választást jelent

Megbízhatóság, sokoldalúság, illetve könnyű kezelhetőség jellemzi a JCB Hydraload felsővázas rakodót. Ez köszönhető egyrészt a masszív gémszerkezetnek, valamint a más modellekben már bevált hajtásláncnak is.

A rendeltetésszerű használat mellett folyamatosan rendelkezésre áll, hatékonyan hozzájárulva ezzel a termeléshez. Egyúttal olyan megoldásokkal is segít értékes munkaórákat spórolni, mint például a letalpalók egyetlen gombnyomással történő kibocsátása, szintezése és visszahúzása. A letalpaláshoz szükséges idő így egészen minimális lesz, a megmaradt perceket pedig értékesebb tevékenységre is fel lehet használni.

A gép emellett nagyszerű ciklusidőket tud felmutatni, a kiegészítő hidraulika rendszer magas teljesítménye pedig csak tovább javítja az emelési munkák hatékonyságát.

Érdemes még néhány szót ejtenünk a motorról is, amely egészen alacsonyan kapott helyet a vázban. Az Ecomax erőforrás így még könnyebb hozzáférést biztosít, csökkentve ezzel a kisebb karbantartási munkálatok időigényét.

Akár autódaruk alternatívájaként is megállja a helyét

Mivel a JCB Hydraload felsővázas rakodó sokféle feladathoz alkalmazható, valamint a helyszínre érkezést követően rövid idő alatt munkához képes látni, ezért abszolút költséghatékony gépnek számít. Nem csoda tehát, ha egyre több esetben alkalmazzák a kisebb autódaruk alternatívájaként.

A gyártó részéről nem titkolt szándék ezt a réspiacot megcélozni. Főként úgy, hogy így remekül kivitelezhető a Nyugat-Európában már népszerűnek számító moduláris lakóépületek megvalósítása is.