Ahhoz, hogy a sport területén sikereket érhess el, vannak különböző alapszabályok, amelyeket be kell tartanod. Abban az esetben, ha megfeledkezel ezekről a szabályokról, az edzésbe fektetett energia kárba vész, és sem a diéta, sem az étrend-kiegészítők hada nem fogja segíteni fejlődésedet. Sokan abba a hibába esünk, hogy napjaink modern és rohanó világában mindent egyből akarunk, méghozzá a legkisebb erőfeszítéssel. Mivel a hétköznapokban is hozzászoktunk ahhoz, hogy a gépek elvégzik helyettünk a piszkos munkát, így edzés területén sem várunk el kevesebbet. (X)

Azonban nem elég kitűzni a rövid távú célokat, és pár hét leforgása alatt reménykedni abban, hogy 2 számmal kisebb nadrágra lesz szükség. Amennyiben valóban eredményeket szeretnél elérni, ne csak rövid távon gondolkodj, és ne a fogyás vagy a jobb kinézet legyen az elsődleges célod, mert ez nem ad hosszú távon elegendő motivációt. 

Mi legyen a végső cél?

Legyen az a célod, hogy egészségesebb leszel, hogy minden egyes nap teszel azért, hogy jól érezd magad a testedben, és hogy fittségeddel ne csak testi, de szellemi szintekre is elérj. Abban az esetben, ha látni fogod a teljes képet, sokkal egyszerűbb lesz minden egyes nap felkelni és megtenni a következő lépést célod elérése érdekében. 

Az egészséget nem lehet alapvető tulajdonságnak venni, mivel fenntartása nagy erőfeszítésekkel járhat. Nézzük meg kevésbé szerencsésebb embertársainkat, akik mindent megtennének azért, hogy újra épek és egészségesek legyenek. Minden egyes nap gondoskodj arról, hogy megfelelő élelmiszerekkel tápláld tested, és maradj fizikailag aktív, ha ez a viselkedés a napi rutinod részévé válik, már természetesen fog jönni az, hogy mit veszel le vásárláskor a polcról.

Érdemes megnézni a SamanSport.hu-nál kapható étrend-kiegészítőket, hiszen ezek is hozzájárulhatnak az edzésed sikerességéhez!

Elsődleges elem: a motiváció

Elmondhatjuk, hogy a leglényegesebb elem a motiváció. Tervezd meg egy hónapra előre az edzésed ütemét, így biztosan nem fogsz az ágyban lustálkodni futás helyett, hanem érezni fogod a vágyat arra, hogy teljesítsd a napi megmérettetést. Fontos, hogy ne a kifogásokat keresd és ne gondolkozz rajta sokat, hogy most éppen miért nincs kedved elmenni edzeni, hanem vágj bele és csináld!

Amennyiben nincs pontosan megszervezett edzésterved, a testmozgásod nem lesz strukturált, nem tudod, mi az a nyomvonal, amit követned kell, így hamar lankadni fog a lelkesedésed, míg végül feladod. Sem eredményeket nem fogsz elérni, sem motivációd nem marad. Tudatosnak kell lenned, és lépésről lépésre felépítened a tervezetet, nem szabad elsőre nagy terheléssel kezdened, mivel tested nincs felkészülve rá, és a regeneráció sokkal több energiádat és idődet fogja elvenni, mint amennyit szabad lenne.

Amennyiben úgy érzed, hogy nem találod a motivációdat és nem tudod, hogy kezdj neki az edzésnek, keresd fel a SamanSport.hu weboldalt, ahol segítségedre lesznek motivációd megtalálásában és a tűz felizzításában!