A nő időskorú, egyedül elő sértettek kifosztására, kirablására specializálódott. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség vádja alapján a bíróság elsőfokon 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádirat lényege szerint a vádlott, egy 43 éves nő 2013-2015. között – ismeretlenül maradt társaival együtt – főként egyedül élő időskorú sértetteket szemelt ki, azért, hogy tőlük értékeket szerezzen. A nő az idősek bizalmába férkőzött, azt színlelte, hogy a sértettel vagy korábban elhunyt hozzátartozójával jó ismeretségben állt, a lakásba bekéredzkedve pedig pénzt és értéktárgyakat szerzett meg. Olyan is előfordult, hogy az elektromos művek vagy a családsegítő szolgálat munkatársának adta ki magát, illetve egyes esetekben – társaival – elkábította az egyedül élő sértettet, így rabolta ki őket. Máskor kávéfőzés ürügyén csalta ki a sértetteket a konyhába, amíg társai értékeket tulajdonítottak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították és elfogták a nőt.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a nő ellen több rendbeli rablás, kifosztás és lopás miatt emelt vádat. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a vádlottat a legtöbb vádpontban bűnösnek mondta ki, és őt különös visszaesői minőségére figyelemmel 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész a vádlott terhére, a részfelmentések miatt, a nő és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

A vádlott jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti.