Kovács Kristóf másfél évtizedes EU Bizottsági tapasztalattal csatlakozik a Baker McKenzie Energia és Infrastruktúra csapatához, ahol energiapiaci tanácsadóként segíti a jövőben a nemzetközi ügyvédi iroda energetikai jogi szolgáltatásait.

Kovács Kristóf, az Európai Bizottság szakértője, tanácsadóként csatlakozik Magyarország egyik piacvezető jogi irodájának európai energiajogi csapatához, ahol több mint 20 éves szakmai tapasztalatával energiapiaci tanácsadóként segíti a jövőben a Baker McKenzie ügyfeleit.

Kristóf 15 éves európai bizottsági tapasztalattal csatlakozik a céghez. Hat éven át a Versenypolitikai Főigazgatóságon kiemelt energetikai antitröszt, fúziós és állami támogatás ügyeken szerzett tapasztalatot; hét évig az Energiaügyi Főigazgatóság Gáz csapat vezetőjeként az ágazati szabályozás kialakításáért és annak megvalósításáért felelt; végül pedig a teljesítmény-alapú költségvetés osztályt vezette a Költségvetési Főigazgatóságon.

Átfogó szakmai ismeretekkel rendelkezik az energiaszektor területén az infrastruktúrával, illetve az egységes piaccal kapcsolatos szabályozási kérdésekben. Az ő vezetésével dolgozták ki például az utóbbi években a részletes pán-európai gázágazati szabályokat és Üzemi és kereskedelmi Szabályzatokat, valamint ő irányította a Bizottság regionális kooperációra irányuló erőfeszítéseit a kelet- és délkelet-európai gázpiacokon.

„Nagyon örülünk, hogy Európai Uniós szinten is jelentős tapasztalattal rendelkező közgazdásszal bővül a csapatunk – hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője. – Kristófnak az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóság Gáz csapatának vezetőjeként, valamint a Versenypolitikai Főigazgatóságon az energia ügyekben szerzett tapasztalata és speciális szaktudása lehetővé teszi a számunkra, hogy a jövőben egy újfajta hozzáadott értékkel, még magasabb színvonalon, komplex jogi és közgazdasági tanácsadással segítsük ügyfeleinket a szektorban megvalósuló tranzakciókban, valamint a piacon felmerülő egyéb szabályozási kérdésekben.”