Napjainkban egyre többen nyitnak az extrém sportok felé, mivel ily módon az adrenalin okozta felszabadultsággal szeretnének kiszakadni a mindennapok monotonitásból és egy kis színt vinni az életükbe. Sokan úgy gondolják, hogy ha ilyen jellegű tevékenységeket végeznek, akkor újra élnek, és löketet kapva térhetnek vissza a mókuskerékbe. (X)

Azonban ezzel semmi probléma sincs, mivel az ember legalább megtapasztalja azt, hogy milyen módon is lehetne élni, és mindezt az élményt többször vissza is nézheti, hogy felelevenítse a vele járó emlékeket és érzéseket. Erre való a GoPro, melyet direkt ilyen célra fejlesztettek ki. Mérete és felépítése is erről árulkodik, amelyeknek köszönhetően egyszerűen felszerelhető egy bukósisakra vagy akár egy szörfdeszka orrára.

Mire kell figyelni a kamera kiválasztásakor?

Mint minden kameránál, itt is a felbontás milyensége a leglényegesebb elem. Manapság a legnépszerűbb és legjobb szabvány az Ultra HD 4K felbontás, mely akár 3840×2160 pixeles felbontásban képes visszaadni a képeket, azonban ilyet csak a felsőkategóriás drága készülékek tudnak, így ne hagyja átverni magát olcsó és utánzatnak számító termékekkel! A szenzoroknak is kifejezetten nagy jelentőségük van. Minél nagyobb, annál inkább képessé válik az éjszakai és a rossz fényviszonyok melletti rögzítésre.

A felvételek rögzítése általában microSD memóriakártyára történik, a legideálisabb méret a 32 vagy 64 GB-os kivitel, mivel a tömörítés mértéke is nagyban meghatározza a felvétel milyenségét és befolyásolja a néző vizuális élményét. Amennyiben az ember beruház egy ilyen gépezetre, érdemes magasabb minőséget vásárolni, mivel csak így nézheti vissza a felvételt valódi voltában.

Legpopulárisabb GoPro típus

A legújabb és legtöbb ember által választott akciókamera a BestMarktnál az úgynevezett Hero7 Black típus. A piacon napjainkban ez számít a legmodernebb GoPronak. Az általa felvett videó felvétele stabil, a képeket automatikusan képes elkészíteni, szintén jó minőségben. Az eszköz a kamera apró mozgását egyszerűen kijavítja, ezzel biztosítva a sima felvételt. 

Mindemellett a készülékhez tartozó applikációnak hála, azonnal meg lehet osztani az elkészült videót és képeket. A Hero7 Black típus kifejezetten strapabíró, ütésálló és 10 m-ig vízálló, azaz minden extrém körülménynek ellenáll. Képes az arc és annak mimikájának a felismerésére, így még jobb és fókuszáltabb felvételek készülhetnek.

Amennyiben ön is szeretné rögzíteni extrém pillanatait, vagy nyaralás alkalmával szívesen felvenné a meglátogatott táj szépségeit, akkor ne habozzon, keresse fel bátran a BestMarkt weboldalát, ahol szakemberek várnak kérdéseire.