Sokan nem is gondolnak arra, hogy a lakásban helyet kapó házi kedvenc jelenléte bizony magában hordozza az allergiás tünetek megjelenésének a kockázatát is. Mindenképp célszerű tehát lépéseket tenned annak érdekében, hogy a kutya vagy a macska szeretete ne járjon együtt egészségügyi rizikóval. (X)

Cikkünkben megmutatjuk azt a hatékony megoldást, amelynek köszönhetően jó eséllyel akkor is elejét tudod venni a nemkívánatos allergia felbukkanásának, amikor nap mint nap ott szaladgál egy háziállat a lábaid alatt.

Amennyiben háziállatot tartasz, akkor ezzel is számolnod kell

Amikor egy kisebb vagy nagyobb testű kedvenc is ott van a családtagok közelében, az rengeteg nevetéssel és kellemes pillanattal jár együtt. Van azonban a háziállattartásnak egy árnyoldala is, amellyel sajnos szintén foglalkozni kell.

Az újdonsült jövevény testéről származó toll, pihe, nyál, ürülék, hámsejtek, illetve váladékképző-mirigyek egyaránt képesek allergiás tüneteket okozni, akár a Te esetedben vagy a család bármely tagjánál. Persze a rendellenességek sokszor nem egyik napról a másikra jelentkeznek, hanem egy hosszabb folyamat eredményeképpen fordulnak elő.

Mindenképp érdemes a megelőzésre törekedned

Az allergiás tünetek sokszor a hosszú évek alatt felgyülemlett méreganyagok hatására kezdenek el egyszer csak jelentkezni. A szervezet ellenáll, amíg képes rá, de egy ponton feladja a harcot. Ilyenkor jelentkezik rendszerint az orrdugulás, a folyamatos köhögési inger, a gombóc a torokban és a bizonyos kellemetlen fullasztó érzés.

Sokan úgy próbálnak meg elébe menni a problémának, hogy hetente többször is porszívóznak. Ezáltal azt remélik, hogy a gondosan eltüntetett állatszőrrel együtt a megbetegedések kockázata is tovaszáll. Sajnos ez a metódus kevésbé hatékony, és sok esetben kizárólag a lelkiismeret megnyugtatására lehet elég.

Hatékony megoldás a kellemetlen tünetek megelőzéséért

A Szellőző shopnál kapható légtisztítóra, egy légmosóra, egy levegőfertőtlenítőre vagy egy hatékony szellőztetőre lesz szükséged akkor, ha a háziállat jelenlétének következtében előforduló egészségügyi kockázatot ki szeretnéd küszöbölni.

A tartós megoldás lényege ugyanis pontosan abban rejlik, hogy folyamatosan megfelelő minőségű levegő áramoljon a lakásban. Ezáltal tényleg hasznos lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy a család egyetlen tagján se jelentkezzenek a nemkívánatos allergiás tünetek.

Így tehát mindenki nyerni fog. Vagyis nem kell majd lemondanod a kutyus vagy a cica jelenlétéről, és nem kell egy már-már családtagnak számító kedvenctől könnyes búcsút vennetek. Egyúttal mindenki egészséges maradhat, bármiféle allergiás tünetek nélkül.