Újabb díjat gyűjtött be a Taylor Wessing budapesti irodája. A szakma első számú hazai elismerésének számító Jogászdíjra idén három kategóriában is jelölt Taylor Wessing csapata munkajog kategóriában nyerte el a díjat. Különlegességnek számít, hogy Torsten Braner, Ódor Dániel és Kopasz János csapata az ügyfél Jungheinrich Hungária Kft.-vel közösen nyújtotta be a nyertes pályázatot.

Idén is díjazta a Wolters Kluwer kiadó a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai jogászokat, összesen 13 kategóriában. A tavaly szellemi alkotások jogában diadalmaskodó Taylor Wessing az idei évben három kategóriában (vitarendezés, szellemi alkotások joga és munkajog) nyújtott be pályázatot, melyek mindegyikét jelölésre érdemesnek találta a Wolters Kluwer szakmai bírálóbizottsága.

Forrás: Taylor Wessing Budapest

A díj minden évben az ügyfélközpontúság, innováció és szakmai példaértékűség hármas szempontrendszere alapján kerül odaítélésre. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy egy olyan klasszikus jogterületen, mint a munkajog, lehet-e új és innovatív jogi megoldásokat kidolgozni. A Taylor Wessing szerint a válasz határozott igen.

A budapesti munkajogi csapat egy olyan atipikus munkajogi szabályozási rendszert dolgozott ki az ügyfele részére, amely átfogóan rendez egy multinacionális vállalat munkajogi igazgatásán belül jelentkező valamennyi területet (a klasszikus munkajogi kérdésektől kezdődően, a munkaügyi vitarendezésen át, egészen a speciális adatvédelmi kérdésekig). A díjazott pályamű különlegessége, hogy ez a szabályozási rendszer kreatív együttműködésben készült az ügyfél jogászaival és menedzsmentjével.

Az ügyfél víziója egy olyan emberközeli és munkavállalóbarát munkajogi szabályrendszer megalkotására irányult, amely révén nemcsak a vállalati működés folyamatos jogi megfelelőségét garantálhatja, hanem amellyel a munkavállalóik számára is értéket teremthetnek a vállalatnál töltött mindennapjaik során. Ezen értékrendre figyelve, az elérhető szakmai megoldások újragondolásával helyezte új alapokra a Taylor Wessing csapata az ügyfél szervezetének munkaügyi igazgatását.

„Különösen inspiratív volt számunka a hagyományos munkajogi audit eszközrendszeréből kilépve, egy a klasszikus jogszabályi megfeleltetésen túlmutató projekten dolgozni. Az elérhető jogi megoldások kreatív újragondolásával sikerrel integrálhattuk az ügyfél korszerű vállalatirányítási elképzeléseit és a vállalati, társadalmi felelősségvállalás területén megjelenő legújabb trendeket egy újszerű munkaügyi igazgatási rendszerbe.” – nyilatkozta Torsten Braner, a Taylor Wessing Budapest munkajogi csoportjának vezetője.