A rádiózást sokan old school, azaz elavult szórakozási lehetőségnek tartják. Pedig a rádiózás már nagyon régóta az emberek életének része. Hogy mióta? Hogy mik a legjobb rádiók manapság? Hol keresd a hozzád legközelebb álló műsorokat? Ezekre most mind választ kaphatsz! (X)

Rádiót már a nagyanyáink és az ő nagyszüleik is hallgattak

Bizony! A rádiózás igencsak régi szokás. 1893-ban kezdődött hazánkban a rádiózás, amikor is Puskás Tivadar megalapította a Telefonhírmondót. Az egész műsor pontosan meg volt szerkesztve, le kellett írni minden részletét, majd ezt aláíratni és leadni a megfelelő minisztériumnak. A második világháború alatt a rádiót politikai célokra is felhasználták, uszításra, propagandára. A manapság aranykorukat élő zenés rádiók egészen az 1980-as évekig nem is jelentek meg. Természetesen ez is, mint sok más, nyugatról sodródott hazánkba.

Túl sok idő, mire megtalálod azt, amihez épp kedved van?

Erre is létezik megoldás. Ha még csak most fedezed fel a rádiózásban rejlő lehetőségeket, akkor szeretnénk bemutatni neked a legmodernebb módszert arra, hogy megtudd, hol, mit játszanak. A MyOnlineRadio oldalán pillanatok alatt megtalálhatod azt, amit hallgatni szeretnél. Itt ráadásul azt is meglesheted, milyen műsor lesz hallható holnap, sőt, akár vissza is hallgathatod, ha épp lemaradtál egy adásról, ami egyébként érdekelt volna!

Napjainkban mindenki megtalálhatja már a neki tetsző formátumot. Napi hírekkel, politikai hírekkel legalább annyira foglalkoznak adók, mint a zenekedvelők igényeinek kielégítésével. A rádiózás jó hatással lehet a hangulatunkra és az idegeinkre is, hiszen az idegeskedésre az a legjobb megoldás, ha eltereled a gondolataidat, és este a konyhában állva a vacsi is hamarabb elkészül, ha közben egy érdekes beszélgetést hallgatsz.

 A sok adó közül mindenki megtalálhatja a magához illőt.

Tényleg mindenkire gondoltak?

Gyakorlatilag minden korosztályt képes napközben és este is kielégíteni műsor kínálatával valamelyik adó. Nézzünk néhány példát!

Aki úgy gondolja, hogy a mai rádiók már nem játszanak olyan zenét, amelyet jó hallgatni, mert az “igazi” zene bizony a ‘90-es, vagy akár a ‘80-as években szólt, akkor még most szólnánk, hogy a Retro Rádió és a Klasszik Rádió műsorába hallgasson bele, mielőtt túl komolyan gondolná eme kijelentést!

Aki valami igazi klasszikust hallgatna főzés vagy takarítás, esetleg munka közben, mert úgy gondolja, ezekkel könnyebb minden, azoknak a Bartók Rádió lesz valószínűleg a kedvence.

Politikai és egyéb komolyabb beszélgetős műsorokkal a Tilos Rádió, a Klubrádió a Petőfi rádió és a Kossuth Rádió is szolgál.

Ha pedig egyszerűen kikapcsolni szeretnél, míg rádiót hallgatsz, akkor a Sláger Rádiót, a Rádió 1-et, a Jazzy-t érdemes beállítani.

Ha azt hiszed, rádiót csupán szüleink és nagyszüleink készülékein lehet hallgatni, nem is tudod, mekkorát tévedsz. Telefonon és tableten applikáció formájában, míg a meló helyeden akár a gépről is hallgathatod.