Amikor az ember elkezd egy hobbit, nem feltétlenül szeretne túl sokat kiadni rá, mikor még nem biztos abban, hogy majd kedvelni fogja azt. Míg egy hangszer tanulásakor lehet bérelni, a sportolási lehetőségekhez tartozó egy alkalmas jegyek árai sem verdesnek az ég felé, addig az igényes dohányzási kellékek listája viszonylag hosszú, az árak pedig első ránézésre egészen barátságtalannak tűnhetnek. Van-e olcsóbb megoldás a piacon? Mire van szüksége egy szivarosnak? Olvasson tovább, hogy megtudja! (X)

A különböző márkák kínálata

Akárcsak a ruhagyártók esetében, a szivarozási kellékek készítői is mind mást tartanak szem előtt, amikor megtervezik kollekciójuk darabjait. Van olyan cég, amely szivaros felmenői miatt próbál minél praktikusabb darabokat készíteni. Olyan is van, aki az eleganciát kedvelő üzletemberek igényeit hivatott kielégíteni. Nem kell persze kétségbeesni, hiszen nem egy olyan gyártó létezik, akinek az is fontos a külső mellett, hogy milyen áron kínálja a szivarosoknak az egyes árucikkeket.

Összességében tehát azt mondhatjuk, a kezdőknek nem kell hatalmas összegeket kifizetnie az első néhány szivarja kipróbálása előtt.

Mire van szüksége egy kezdőnek?

Néhány szál szivaron kívül sajnos többre lesz szükség. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a szivarok meggyújtásukban, tárolásukban és a kellékeik darabszámában is eltérnek egymástól. A szivarok meggyújtásához nem szabad egyszerű, olcsó műanyag öngyújtót használni, akkor már érdemesebb gyufát használni. A szivar végét meg is kell vágni, enélkül szörnyű ízélményben lehet részünk. Érdemes dupla pengével rendelkezőt választani.

Az öngyújtók és a szivarvágók között is lehet olyat találni, amelynek árai nem olyan magasak. A kellemes élményhez elengedhetetlen egy hamutál is. A cigarettának készültek sajnos nem képesek jól megtartani a szivart, ami befolyásolhatja a szivar égését, ez pedig szintén az élmény értékéből vesz el.

Ha a beszerzett szivarokat nem néhány napon belül akarja elszívni, akkor mindenképp be kell szereznie egy humidort is. Ahogyan ezt már említettük, nem kell megijedni, humidorok között is hamar lehet találni olyan darabokat, amelyeket az “olcsó, de jó minőségű” címkével lehetne ellátni. Mi történik azzal a szivarral, amit nem tárolnak helyesen? Könnyedén kiszáradhat, ami miatt megrepedhet a borító levél, aminek az lesz a következménye, hogy nem tud rendesen égni a szivar. Hygrométerre és párásítóra is szüksége lesz, ezekre a humidorokhoz van szükség.

Tehát röviden összefoglalva, ha nem a megfelelő eszközöket használja, minden az ízek rovására fog majd menni.

Honnan szerezze be az eszközöket?

Ugyan vannak olyan dohányboltok, amelyek kínálnak eszközöket szivarosok számára is, mégis azt tanácsoljuk, inkább nézzen körül az internetes webáruházak polcain. Ha megbízható márkákat keres, akkor a Humidorshop.hu oldalán található márkákban biztosan nem fog majd csalódni.