Akik nem költöznek túl gyakran, nem is sejtik, hogy mennyire fontos a megfelelő ruházat viselése költözésnél. Pedig ha belegondolunk, nem mindegy, hogy mit viselünk, hiszen a pakolás fizikai munka, tehát a kényelmes öltözet elengedhetetlen. Emellett nem árt olyan darabokat magunkra venni, melyek a biztonságunkat is szolgálják, ugyanis ha csak a nehéz bútorok cipelését vesszük figyelembe, egy munkavédelmi cipő viselése sok kellemetlen perctől és komoly sérülésektől tud minket megóvni. (X)

A megfelelő öltözet fontossága

A nagy napra való ruhánkat lehetőleg legkésőbb előző nap válasszuk ki, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mit fogunk viselni a cipekedéshez. Egy rosszul megválasztott szettben ugyanis nehezen kivitelezhetőek az olyan költözéssel járó mozdulatok, mint például a guggolás. Ezért ezen a napon ne aszerint öltözködjünk, hogy mit diktálnak az aktuális divattrendek, hanem a praktikus és kényelmes darabokat részesítsük előnyben.

Milyen a megfelelő ruha költözéshez?

Az első és legfontosabb szempont, hogy kényelmes legyen a ruha, mivel egész nap ebben fogjuk végezi a különféle teendőket, nem hiányzik ilyenkor az, hogy egy kényelmetlenebb, folyamatosan elcsúszó darabot állandóan igazgassunk magunkon.

Figyeljünk arra is, hogy a kényelem ebben az esetben nem azt jelenti, hogy minél bővebb szabása legyen a ruhának, ugyanis egy bőszárú nadrágot vagy egy bővebb ujjú pulóvert könnyedén odacsukhatunk az ajtóknál, de könnyen beleakadhatnak a szekrényajtókba és a kilincsekbe is. Ezért lehetőleg igyekezzünk minél testhezállóbb darabokat viselni, így elkerülhetőek a bő szabásból eredő balesetek.

A sok mozgás jellemzően izzadással jár, ezért kerülendőek a műszálas, szintetikus és a bőr ruhák az ilyen napokon. Igyekezzünk légáteresztő, jól szellőző holmit magunkra venni, így kevésbé kell tartanunk a túlhevüléstől és az izzadástól.

Vegyük még figyelembe a ruha kiválasztásánál az évszakot is, hiszen nyáron jó szolgálatot tehet egy könnyed, szellős nyári öltözet, míg télen a hideg miatt az nem alkalmas. Hidegebb hónapokban törekedjünk a réteges ruházat viselésére költözéskor is, és bármennyire csábító, ne sok vastag darabot válasszunk, mivel az ilyen öltözék egyrészt korlátoz a mozgásban, másrészt könnyebb beleizzadni, ezáltal a megfázásnak is fennáll a veszélye.

Ami még hasznos lehet, ha a ruházatunk sok zsebbel van felszerelve, lehetőleg cipzárasakkal, így könnyen és biztonságosan magunknál tudjuk tartani a telefonunkat, a pénztárcánkat és a kulcsainkat is.

A megfelelő lábbeli

A cipőnek hasonló kritériumoknak kell megfelelnie, mint a ruházat többi részének. Vagyis lehetőleg legyen kényelmes, jól szellőző darab. Fontos szempont még a jó tapadás, a teljesen zárt felület, valamint ügyeljünk arra, hogy a választott lábbeli a bokánkat is tartsa.

Ha te is költözést tervezel, de segítségre van szükséged, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával!