Eljegyzés, házasság… Mind szép és fontos esemény, és persze mind egy külön gyűrűt kíván. Míg a karikagyűrű kiválasztásába a pár mindkét tagja beleszól és megegyezik, addig az eljegyzési gyűrű a férfiak többsége magára van hagyva a tanácstalanságban. Ma elmondjuk, hogy hogyan győzd le a kezdeti nehézségeket! (X)

Milyen az ideális lánykérés?

Ez egy maximálisan szubjektív kérdés, hiszen vannak olyan nők, akik szeretik a felhajtást, míg mások már a család előtt feltett kérdéstől is rosszul vannak. Azt, hogy a kedvesed melyik kategóriába tartozik, neked kell tudnod, hiszen nálad jobban kevesen ismerik.

Ha nem bánja, hogy mások is a tanúi lesznek, akkor igazából szabad kezed van az eljegyzés megszervezésének tekintetében. Amennyiben pont az ellenkezője igaz, azaz elzárkózik a mások előtt történő lánykéréstől, akkor a legjobb, ha karácsonyra vagy Valentin-napra, esetleg a szülinapjára koncentrálsz, mint alkalomra.

De mivel is történjen a lánykérés?

Az első és legfontosabb, hogy legyen kéznél a nagy pillanatban egy csodaszép eljegyzési gyűrű. Itt nagyon fontos szempont, hogy a leendő menyasszony személyiségének és ízlésének megfelelő darabbal állj elé, hiszen akkor garantált a felhőtlen öröm és a bűvös igen.

Az eljegyzési gyűrű alapjában véve egy köves darab, amiben egy hangsúlyos, de akár sok kis kő is helyet kaphat, sőt ezeket akár ötvözni is lehet. Kövek tekintetében a legnépszerűbb a gyémánt vagy a cirkónia, ami ugyanolyan szépen csillog, mint az előbbi, de sokkal olcsóbb. Ma már bátran választhatsz színes követ is kedvesednek, ha úgy érzed, hogy egy bohó, örök optimista lány. Ez lehet akár egy színes gyémánt, de egy más, színes drágakő is.

A legtöbb menyasszony nem dobja el később sem az eljegyzési gyűrűjét, hanem a karikagyűrű mellett tovább viselik azt.

Karikagyűrű választás

Ez az ékszer már általában együtt kerül kiválasztásra. Ez nevezhető az első igazi kompromisszumnak, ami felmerül a kapcsolatukban, hiszen olyan karikagyűrűt kell választani, amit mindketten szívesen viselnek életük végéig. Mivel az esküvő előkészületei sok stresszt hoznak a kapcsolatba, így jellemző, hogy a karikagyűrű kiválasztása az utolsó helyek egyikére sorolódik, ami nem a legjobb döntés. Főként azért is érdemes már korábban kiválasztani a jegygyűrűket, mert ha igazításra lenne szükség, akkor még legyen rá idő.

Anyagát tekintve a mai napig a legnépszerűbbek az aranyból készült darabok, hiszen elegáns és sokszínű variációban elérhetőek. Míg korábban csak a sárga arany volt az egyetlen elérhető, addig ma már a párok választhatnak még fehér és vörös arany közül is.

Ha igazán szép és jó árú eljegyzési gyűrűk közül válogatnál, akkor nézz körül az eljegyzesigyuru.hu oldalon, és találd meg a kedvesedhez illő ékszert!