Bár a legelső, kezdetleges táblagépek már a 2000-es évek elején világot láttak, az igazi áttörésre egészen az első iPad modell megjelenéséig, vagyis 2010-ig kellett várni. A készülék hamar igencsak népszerű lett, világszerte tömegek rajongtak érte, és bár más gyártók is előrukkoltak a saját megoldásaikkal, mégis mindig az Apple terméke marad “A” tablet. (X)

Időközben az iPad-nél is jelentős fejlesztések történtek, a mostani generációs modellek már minden szempontból sokkal fejlettebbek, mint elődeik. Persze akadnak, akik túlárazott státuszszimbólumnak tartják, ám azt el kell ismerni: az Apple sosem adta alább a prémium minőségnél.

Nem elpusztíthatatlan

Sajnos még egy ilyen remekül összerakott és drága készüléknél is időnként előfordulnak hibák. Ezek egy része a felhasználók figyelmetlensége miatt adódik, míg mások szimplán csak a használatból adódó elöregedés következményei. Jó hír, hogy nem kell azonnal megválnod a táblagépedtől, hiszen az iPhone Professzor az almás mobilok mellett az ő javításukkal is megbirkózik.

Nézzük csak, mik azok a hibák, melyek a te iPad-eddel is előfordulhatnak, ám nem kell kétségbe esned miattuk, hiszen javíthatóak.

Az akkumulátor teljesítménye drasztikusan lecsökken

Az egyetlen olyan meghibásodás, amelyet nem tudsz kivédeni. Még akkor sem, ha használaton kívül egy üvegvitrinben, steril körülmények között tárolod a készüléked. A lítium-ion technológia velejárója, hogy az akkumulátorban lévő cellák egy idő után elöregednek. Ezt a legkönnyebben úgy veheted észre, hogy mind a használati, mind a készenléti idő jelentősen lecsökken. Ilyenkor nincs más megoldás, mint az akku cseréje.

Ezt egyébként is érdemes 2-3 évente megejteni, hiszen egy zárlatos akkumulátor felpúposodhat. Hogy ez miért gond? Mert felnyomja a kijelzőt, ami szintén tönkremehet, és annak a javításáért már bizony jóval mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod.

A kijelző betörik, nem érzékel vagy nem ad képet

Nem véletlenül említettük az előbb a kijelzőt: ez a második leggyakoribb probléma. Általában leejtés következtében sérül meg. Előfordulhat, hogy ilyenkor elsőre megkönnyebbülsz, ha nincs rajta látható törés, ám később észreveszed, hogy nem érzékel rendesen, vagy egyszer csak be sem kapcsol a kijelző, bár a készülék működik.

Sajnos nincs semmiféle titkos varázslat, amivel vissza lehetne hozni: csak a cseréje segít. Ezen kívül reméljük, hogy a meghibásodás nem azért történt, mert megpróbáltad utánozni az internetes mémet, és vágódeszkának használtad az iPad-edet!

Szoftveres gondok

Amennyiben nem tartozol a rutinosabb felhasználók közé, és nem mersz a készüléked szoftverébe belepiszkálni, akkor ezt bízd inkább a szakértőkre! Ha frissítésre van szükség, esetleg nem birkózol meg egyedül az adatvisszaállítással vagy a biztonsági mentéssel, akkor fordulj az iPhone Professzorhoz, aki mindenben segít neked!