A Cryptex beléptető rendszerek ideális választást jelenthetnek a modern kori irodákban és telephelyeken. Az azonosítás és a beléptetés gördülékeny módját biztosítják ugyanis ezek az eszközök, amely valamennyi résztvevő számára könnyebbé teheti magát a folyamatot. (X)

Miért lehet fontos beléptető rendszert alkalmazni?

Beléptető rendszert leginkább vállalatokon, irodákon és telephelyeken belül szokás alkalmazni. Mindezt a metódust többféle motiváció is vezérli.

Egyrészt célszerű arra törekedni, hogy a cég értékei az irodán belül maradjanak, az arra illetéktelenek pedig ne tudjanak onnét semmi sem eltulajdonítani. Ezzel a szemponttal szorosan összefügg az is, hogy az iroda területén belül ideális esetben csakis az arra jogosultak tartózkodhatnak.

Egyúttal egy mai modern beléptető rendszer abban is segítséget nyújthat, hogy szükség esetén monitorozni lehessen a munkavállalók érkezésének és távozásának az időpontját.

A Cryptex beléptetőkre jellemző könnyű kezelhetőség és megbízhatóság

Természetesen a legtöbb esetben megkerülhetetlen dolog hozzáértő szakembert hívni a beléptető rendszer üzembe helyezéséhez. Ettől függetlenül egyáltalán nem hátrány, hogyha a készülékek egyszerű kezelhetősége támogatja a kivitelező munkavégzését.

A DEFLOC-nál kapható Cryptex készülékekhez alapesetben egy ingyenes szoftver is rendelkezésre áll, amely a rendszer minél hatékonyabb programozhatáságát hivatott elősegíteni. Vagyis nemcsak néhány egymástól teljesen független készüléket kapunk a pénzünkért cserébe, hanem komplett segédlet is a rendelkezésünkre áll majd a kezdeti lépések megtételéhez.

Ennek megfelelően egyáltalán nem kell majd attól tartanunk, hogy a nagy reményekkel megvásárolt berendezés összeszerelése megoldhatatlan feladatnak bizonyul majd a számunkra.

Milyen készülékekre és kiegészítőkre lehet szükségünk a hatékony beléptetéshez?

A rendszer lelkét maga a leolvasó jelenti majd. Ez az a készülék, amit a bejárati ajtó vagy ajtók közelében kell elhelyezni. Az épületbe belépni szándékozóknak tehát ezen az eszközön kell azonosítani magukat. Típust tekintve egyaránt elérhetők a kártyával, a kóddal, valamint az ujjlenyomattal működő modellek is.

Természetesen valamennyi dolgozónak, illetve a hozzánk érkező vendégeknek is rendelkezésre kell bocsátanunk a belépéshez szükséges kellékeket. A gyakorlatban ez leginkább belépő kártyát jelent, amely egyben az illetők azonosítását is hivatott szolgálni.

Mindenképpen célszerű több kártyát megrendelni annál, mint ahány munkatársunk van. A dolgozók ugyanis időnként otthon felejtik a belépőkártyát, ezért ideiglenes változatot kell majd biztosítanunk nekik a belépéshez.