A Chanel női illatai igazán klasszikusnak számítanak a parfümök rendkívül gazdag piacán. Számos kiváló aroma, megannyi lehetőség… ahogy maga a márka névadója volt, úgy maguk a parfümök is igazán sokoldalúak. (X)

A márka névadója

A márka névadóját mindenki csak Coco Chanelként ismeri, holott a divatkirálynő a Gabrielle Bonheur Chanel nevet kapta születésekor, 1883-ban egy nyugat-francia kisvárosban. A divatszakmába a nadrágszáras és szoknyás kosztümterveivel írta be a nevét.

A Coco Chanel tehát csupán egy becenév, amelyet bárénekesi korszakában vett fel. Hamarosan azonban megnyitotta az első szalonját, nem sokkal később pedig már ismert és elismert divattervezőként tartották számon. Grace Kelly és Jacqueline Kennedy például előszeretettel viselte az általa megálmodott darabokat.

A divat mellett azonban érdeklődött a kozmetikumok iránt is, aminek eredményeképpen 1921-ben megjelentette a legelső parfümjét. Sokak számára biztosan nem újdonság, hogy ez az illat nem volt más, mint a Chanel Nr. 5, ami szinte hihetetlen, de bizony még a mai napig is a legnagyobb eladást produkáló parfüm a Chanel illatok között.

Klasszikus és kedvelt Chanel illatok

Ahogy maga Coco Chanel is mondta, bár a parfüm láthatatlan, mégis egy pótolhatatlan és elengedhetetlen divatkiegészítő, amely nem csak jelzi a nők érkezését, de még emlékeztet is rá, amikor ő maga már elment.

A Myparfüm.hu-nál kapható Chanel női illatok rendkívül széles választékban állnak rendelkezésre. Nem véletlenül, hiszen Coco Chanel hölgyeknek szánt parfümjei kivétel nélkül nagyon népszerűek a nők körében.

Természetesen kapható a divat királynőjének legelső piacra dobott parfümje is, a Chanel Nr. 5. Ráadásul elérhető EDP, vagy akár EDT formában is, azon belül is különböző méretekben. Ezenkívül választható egy igazán különleges kiszerelésben is, amely tartalmaz 3 darab 20 milliliteres utántöltőt készülékkel együtt. Ez az izgalmas szett nem csak ebből az illatból érhető el, hanem ezenkívül még a Chanel Coco Mademoiselle, Chanel Chance, Chanel Chance EAU Fraiche és Chanel Chance EAU Tendre fantázianévre keresztelt illatokból is.

A méltán híres Chanel Nr. 5 mellett azonban még számos remek parfüm érhető el a kínálatban. Így például a Chanel Allure és Allure Sensuelle, Chanel Chance Eau Vive, Chanel Coco Noir, Chanel Coco Mademoiselle és annak Intense változata, Chanel Cristalle Eau Verte, Chanel Gabrielle és Gabrielle Essence vagy épp a Chanel Nr. 19.

Érdemes kipróbálni a Chanel illatokat, hiszen ennyi nő bizonyára nem tévedhet.

A gazdag felsorolásból is látható, hogy Coco Chanel nem csak a kifutókon alkotott maradandót, hanem a szépségiparban, a parfümök világában is igazán termékeny és sikeres volt, hiszen annyi kiváló aromát jegyzett, amennyit kevesen tudtak utána csinálni.